Hjem | Odd Conrad Holm | Hobbyer | Genealogi | Linker | Gjestebok | Søk  

Ship Index

Gjestebok-beskjeder, Side 10 - fra jan.-2011

De eldste beskjedene begynner nederst på siden. E-post-adresser blir utelatt for å unngå Spam, men kan skaffes.

For å se menyen, og for å legge inn beskjeder, gå til hoved-boken.

-------------------------------------------------
8. nov.

Fra: Per Christian Haugen

DS Brask

Takk for fantastisk web-side. Min bestefar var skipper på DS Brask da den ble torpedert i januar 41. Jeg har ikke fått tak i et bilde av Brask før nå, gjennom disse sidene. All informasjon om mannskap og skip er av interesse, ta gjerne kontakt.

E-postadresse kan skaffes. Her er siden om Brask.

-------------------------------------------------

5. nov.

From: Kent Johansson

Högh Silverlight

Hej igen Siri
Den 29 jan 2004 sökte jag någon sjöman som kände till något om båten Högh Silverlight. Har ej fått något svar. Gör ett nytt försök om det är ok för dej Siri. Kan kanske vara att jag bytt mailadress.

"Hej
Jag sökte på Internet på fartyget Högh Silverlight och fick se fartyget min far seglat med. Blev mycket imponerad av denna hemmsida. Vill på detta sätt söka efter min far Helge Sigurd Bertil Johansson (kallades Sigge?). Mönstrade på båten Högh Silverlight den 17 mars 1943 i Bombay och mönstrade av i New York den 8 juni 1943. Efter detta datum vet ingen vart han tog vägen. Han lämnade efter sej hustru och två barn.

Det är väl knappast troligt att min far finns i livet men han kan ju ha bildat ny familj i USA.

-En fundering - vad gjorde en sjöman efter att ha mönstrat av i New York vid den här tiden. Finns det någon särskild plats som de kunde bygga upp en ny tillvaro?

-Om det finns några besättningsmän i livet som har seglat på detta fartyg är jag intresserad av av få höra hur livet var ombord.

Vänliga hälsningar

Kent Johansson"

Hvis noen vil kontakte Kent, har jeg E-postadressen hans. Jeg kan kontaktes via adressen som står på slutten av denne siden. Her er det jeg har om Høegh Silverlight.

-------------------------------------------------
30. okt.

Fra: Arve Hoel

Salta

Hei

Jeg ser at det ikke er lagt ut bilde av Salta under internerte skip. Jeg har et postkort i min samling med avbildning av Salta. Trenger du dette som illustrajon, så kan jeg gjerne sende en scan.
mvh
Arve Hoel, Ålesund

(Her siden min om Salta).

-------------------------------------------------
19 okt.

Fra: Lisbeth M Borgen

Bestefar

Min bestefar, Torolf Borgen står som nr 3 høyre side i andre rekke-like bak offiser nr 2.

Han har fortalt om en stormfull tur over Nordsjøen da han måtte klatre opp i masten for å ta inn seglet-dette gjorde stort inntrykk på han. Han måtte knytte fast venstre hånd i masten-det ble livsnerven hans-mens han brukte høyre hånd for å ta inn seglet.

Torolf var 16 år da han mønstret på, den 17.10.2011 fylte han 91 år! I morgen skal jeg vise han dette bildet-det gleder jeg meg stort til!

MVH
Lisbeth

Jeg er ikke sikker på hvilket bilde Lisbeth refererer til her - muligens det på denne siden?

-------------------------------------------------
19 okt.

Fra: Cecilie Gamst Berg

Krigsseilerne i Trondhjem

Kjære Siri

Jeg har nettopp vært i Trondhjem for å lage en liten dokumentar om krigsseilerne der, blant annet min onkel Egil Magnus Berg, 94 år, og kameratene hans. Det er jo ikke så mange igjen.

Det ble vanskelig å få noen konkrete opplysninger ut av dem, for de vil jo ikke snakke om krigen. Etter å ha hørt på små-anekdoter fra en av dem i ca. en time, fikk jeg plutselig høre dagen etter da jeg dro innom på tirsdagskaffe: Vet du at han Knut var med i invasjonen av Normandie?

Jeg tenkte derfor å bare lage en liten, personlig og verdig hyllest til disse hederskarene sånn som de er nå, med noen historiske fakta som voice-over. Det verste var jo egentlig hvordan de ble behandlet da de kom hjem, noe som førte til at mange gikk dukken som løsgjengere. Jeg ble helt kvalm av sinne da jeg fikk høre at de hadde blitt skattebelagt blant annet, og hadde mistet inntekten hvis båten de var på ble senket. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre med filmen, men føler at jeg MÅ få den ferdig fort før enda flere av dem dør. Du har jo nå drevet med dette i mange år, mens jeg visste litt mindre enn null (skammelig) før for to dager siden. Jeg håper jeg kan bruke siden din til å samle facts, og også spørre deg hvis det er noe jeg lurer på?

På forhånd tusen takk

Cecilie Gamst Berg
Hong Kong

-------------------------------------------------
12. okt.

Fra: Martin Berthelsen

VA 92 L

Hei Siri

Jeg viser til orlogskaptein Gylseths innlegg 11 juli 2011 der han etterlyser informasjon om "englandsfarerne" som kom over til Skottland fra Mandal via Farsund i 1941. Jeg tar selv kontakt med ham, men følgene resyme kan muligens interessere lesere av denne utmerkete website'n: VA 92L er en sjekte (snekke)på 23 fot med opprinnelse fra Lista som min far Carl Berthelsen, Jacob Samuelsen, Kåre Langfeldt Jensen og Kåre Kirkvåg tilegnet seg fra en "stripete" utleier for å komme seg til Storbritania og slutte seg til frie norske styrker. Carl Berthelsen ble tatt inn i kp Linge men ble senere overført til Flyvåpenet, Jakob Samuelsen som var eldstemann med sine 55 år og navigatør på overfarten omkom som fører av M/S Norlom under invasjonen av Italia i 1943 (beskrevet på denne websiten) og Kåre Langfeldt Jensen ble drept sent i 1943 på Svalbard da slagskipene Scharnhorst og Tirpitz angrep den meteorologiske stasjonen han var med på å bemanne. Min far døde i 1991. Kåre Kirkvåg ble utdannet flyger, og så vidt jeg vet fløy han for SAS etter krigen.

Min bror Ole John og jeg reiste til Skottland i år for å markere 70-årsdagen for overfarten.Ikke bare traff vi mennesker som hadde møtt de fire flyktningene da de landet den 28 juli 1941, men vi fant også selve båten, som nå var i eierskapet til et lokalt historielag og i påvente av restaurering. Jeg gjør en lengere historie om dette kort: Etter medvirkning fra Marinemuseet Horten ved Ulf Kjetil Gylseth og lokale krefter i Skottland (ref Andrew Orr, "Bamse") er det lagt til rette for at båten kommer "hjem" til Lista igjen. Listebåtens kystkultursenter har påtatt seg å restaurere den og stille den ut.

Det er av stor interesse for meg å komme i kontakt med familie eller kjente til Jacob, Kåre LJ og Kåre K.!

Vennlig hilsen
Martin Berthelsen

VA 92 L står omtalt helt nederst på denne siden.

-------------------------------------------------
29. aug.

Fra: Jan Christian Nilssen

Krigsseilere

Har lest artikkelen din om Harboe Jensen. Min farfar seilte også på samme skip (21.07-07.10-1942). Han seilte også på S/S Alisa fra februar 1943 til 12.10. 1943. For dette skipet har jeg seilingslistene, men det har muligens du også. I tillegg seilte han på S/T Myriel (brit.), S/S Bantria (brit,), S/S Pronto (nor.), M/S Gylfe (nor), S/T Eocine (brit.) og S/S Joseph McKenna (am.). Tydeligvis oppholdt han seg i Middelhavet under hele krigen. Dersom du ønsker det har jeg seilingslistene fra de øvrige britiske skipene han seilte på. Hvor presise de er vet jeg ikke...(fra National Archives). Jeg har dessuten et bilde av ham (m.fl) tatt "Julen 1941 ved fronten Tobruk i Nord Afrika". Trolig oppholdt han seg da på Eocine som var tankskip og gikk med bensin. Skipet ble torpedert 20.05.1942 med min farfar om bord. Skipet ble evakuert og ingen av mannskapet omkom. Dersom du har kontakter som kunmne skaffe meg et bilde av Eocine hadde jeg vært evig takknemlig. Litt info: Skipet ble bygget 1922 i USA under navnet Fort McHenry, byttet navn til Vacoil (1924), Schulau (ty) 1929 og til slutt Eocene (1935).

Mvh
Jan Christian Nilssen

Jeg har foreslått Skipsforumet. Her er Harboe Jensen, Pronto og Gylfe.

-------------------------------------------------
14. aug.

Fra: Atle Sjursen

Retting av fødselsdato på min onkel

Hei

Jeg heter Atle Sjursen og vil gjerne gi dere info vedrørende min onkel Øystein Pedersen som omkom ved M/S Blias forlis i november 1941. Han var født 20/10- 1914 i Bergen. Det vil si at den oppførte alder 35 år ikke er korrekt. Han var 27 år. Håper dere kan rette dette.

Med vennlig hilsen
Atle Sjursen

Atle refererer til denne listen for Blia.

-------------------------------------------------
9. aug.

Fra: Tore Tønder

Leter etter skipsmodellen av M/S Herstein

Hei! Jeg leter etter modellen av skipet M/S Herstein, Sigurd Herlofsen & Co. A/S, Oslo. Hvis noen vet hvor modellen befinner seg vennligst send meg en e - mail*.

Med vennlig hilsen

Tore Tønder

*Tore's adresse kan skaffes via min egen adresse nederst på denne siden (her er ellers det jeg har om Herstein).

-------------------------------------------------
4. aug.

Fra: Kristoffer Brecke

Chr. Michelsen

I am the great grandson of Hans Kristoffer Frydenberg! This was exciting to read about! His title is correct! If you want any information around this contact me! I have some pictures and docs.

Lettere hvis det blir på norsk. Hans Kristoffer er min oldefar. Morfaren min var 8år da Chr. Michelsen gikk ned! Han etterforsket dette i mange år. For til og begynne med ville ikke den norske stat si noe om forliset! Flott om du tar kontakt!

Her er siden min om Christian Michelsen.

-------------------------------------------------

11. july

Fra: Ulf Ketil Gylseth

VA 92 L

Hei Siri.
Jeg er ute etter e-postadressen til Martin Berhelsen som skrev i gjesteboken 28 okt 2007. Jeg representerer Marinemuseet i Horten, og vi kan muligens være interessert i å ta båten hjem til Norge. Det avhenger imidlertid av historien til personene som var med, og på det punktet håper jeg Berthelsen kan hjelpe meg videre.

Mvh
Ulf Ketil Gylseth
Orlogskaptein
Marinemuseet Horten

Adresse er oversendt. Se også VA 92 L helt nederst på denne siden.

-------------------------------------------------
22. mai

Fra: Helge Solie

Fangenskap

Hei!
Min far var ombord på D/S Kari og ble internert i Casablanca. Har funnet Crew-listene og hans navn Norman Solie.
På 60-tallet sto det en artikkel i VI MENN eller ALLE MENN om fanger i Casablanca, og et bilde fra en av fangeleirene der min far satt blandt en del andre fanger.
Vet du om noen som kan ha bilder fra disse leirene. Bildet ble desverre bare klippet ut så jeg har ingen referanse.

Med hilsen Helge Solie som holder på med slekthistorie.

Her er D/S Kari (hvis noen kan hjelpe Helge med bilder, kan jeg oversende adressen hans, min adresse står nederst på denne siden).

-------------------------------------------------
26. apr.

Fra: Stein Erik Ryen

Radioskolen

Hei igjen.
Da sender jeg originalbildet av radioklassen 58/59 ved Kr.sands Sjømannsskole. Jeg skal knytte noen kommentarer til bildet i et skriv jeg legger ved.

Ellers må jeg si at du har vært veldig flink, det er overveldende hva du har fått til med Warsailors, din mor ville ha vært veldig stolt av deg hvis hun hadde levd og sett hva du har fått til.

Men det er jo det da, som datter av to skipsradiotelegrafister måtte det jo bli noe stort....

PS. Send ads. jeg skal postlegge til.

MvH
Stein Erik Ryen

-------------------------------------------------
1. apr.

Fra: Stein Erik Ryen

Åse Holm

Har bilde av radioklassen 58/59 i Kristiansand, hvor din mor Åse og undertegnede er med på bildet. Altså Åse fikk sitt telegrafistsertifikat i 1959, ikke i 1958.

Hvis interesse kan du få originalen av meg.

Ha det
En gammel "gnist"

(Her er det snakk om min mor, som gikk på radioskolen i Kristiansand - se Åse's båter).

-------------------------------------------------
20 mars

Fra: Inger Johanne Grimstad

M/S Risøy: Gjesteboken dato 18.05.05

Jeg ser at Dennis Thon etterlyser evnt. info om sin far som seilte på M/S Risøy. Min manns morfar, Kristian Norhus, var kaptein på denne båten. Jeg vet ikke om vi har særlig med opplysninger å bidra med men vi vil gjerne komme i kontakt med Dennis Thon. Vi ber derfor om du kan sende oss hans mailadresse.

Hilsen Inger Johanne Grimstad

(Adressen er oversendt - her er Risøy).

-------------------------------------------------
13. mars

Fra: Kjell Magerøy

Merkeregisteret for fiskefartøy

Merkeregisteret for norske fiskefartøy ligger nå på nettet om du ikke er kjent med det.
Her er en adresse: http://biblioteket.imr.no/e-tidsskrifter/merkeregister/index.htm

mvh Kjell Magerøy

-------------------------------------------------
23. febr.

Fra: Bente M Strømmen

Har opplysninger ang. Olaf Rye Winger som var på båten "Hermion"

Hei!
Jeg er tremenning til Arthur Winger og Kathleen Winger. De har skrevet i din gjestebok ang. sin far Olaf Rye Winger, som var født i Norge, men emigrerte til Australia. Familien i Norge har aldri hørt fra denne grenen før og jeg ble veldig overrasket da jeg fant navnet til Olaf Rye Winger på dine sider. Jeg har opplysninger ang. Olaf Rye Winger sin far og mange forfedre bakover. Jeg regner med at min slekt i Australia er interessert i disse opplysningnene. Hvordan skal jeg komme i kontakt med dem? Har du en e-post-adresse til dem? Eller hvordan kan jeg gjøre det?

På forhånd takk.

Bente M Strømmen
Trondheim
Norge

(Adresse er oversendt. Her er siden om Hermion).

-------------------------------------------------
20. febr.

Fra: Jan Storø

Odd Signdahl Anderssen og M/T Barbro

Min onkel Odd Signdahl Anderssen gikk ned med M/T Barbro da skipet ble torpedert i konvoi 19. september 1941.

Jeg har begynt å interessere meg for dette, og vil finne ut mer om hendelsene, om hvor onkel Odd seilte, om hvem han seilte sammen med osv.

Denne siden er et fantatsisk redskap, som har brakt meg videre, men jeg mottar gjerne andre opplysninger fra den som måtte sitte på dem.

(Her er det jeg har om Barbro).

-------------------------------------------------
17. febr.

Fra: Kristian Eikrem

H.J. Bull/Namsos

Hei Siri
Sendte deg en melding om H.J.Bull/Namsos. Som du svarer så har jeg ikke vært på din side. Jeg har navigert meg inn på warcovers.dk og det er de som har feil bilde. Beklager. Det var via Polarbjørn jeg kom feil. Er interessert i den skuta, min far var med den på ekspedisjonstur til Øst Grønland i 46. Han hadde da mønstret av Kronprinsen. Han kom til England i januar 45 etter at fiskebåten han var på -D/S Nordholmen- var kapret av MTBer og tatt over til Shetland. Kom ombord i Kronprinsen i juni 45 og de gikk da til Argentina og lastet korn. På vei hjem var de innom Tenerife og toppet lasterommene med bananer. Kom til Kristiansand og Moss sist i august og det var da sagt at de var første båt som kom til Norge med bananer. Min mor og jeg var i Moss og hilste på han. Daværende Kronprins Olav var også ombord. Jeg var bare 9 mnd og husker selvfølgelig ingen ting, men det var stor stas er jeg blitt fortalt.

(Beskjeden Kristian henviser til står under 8. febr. nedenfor. Her er Kronprinsen).

-------------------------------------------------
9. febr.

Fra: Kristen Taraldsen

Rolf Olav Evensen

Hei Siri,
først av alt en hjertelig takk for ditt imponerende arbeid i forbindelse med å kartlegge skjebnen til de norske krigsseilernerne under 2. verdenskrig. Det gleder meg at jeg har kunnet beidra i beskjeden grad (gjennom karl Henrik Henriksen i Arendal). Han har benyttet min bok om Arendals Sjømandsforening.

Jeg holder nå på med et verk om krigsseilerne i Aust-Agder. Det ser ut til å bli fem bind. Aust-Agder var jo et
betydningsfullt sjøfartsfylke.

I denne forbindelse er jeg på jakt etter slektningen til 1. styrmann Rolf Olav Evensen, f. 05.03.1898 i Flosta. Han var bl.a. med på flukten til m/t B. P. NEWTON fra Göteborg.

Jeg ser at hans sønn, Per Egil Ramuz Evensen, har besøkt dine hjemmesider et par ganger. Det kan se ut som at han er bosatt i utlandet. Har du hans e-postadresse? I så fall er jeg interessert i å motta den.

På forhånd takk.

Vennlig hilsen

Kristen Taraldsen

(Adressen er oversendt. Her er B. P. Newton).

-------------------------------------------------
8. febr.

Fra: Kristian Eikrem

H.J. Bull/Namsos

Utrolig med opplysninger du har samlet. Har funnet noe du må rette opp. Bildet som er merket "H.J. Bull in Reykjavik Iceland july 1941" under HMS Namsos er ikke av H.J. Bull, men av M/S Jøkul fra Syvde (Båter som unnslapp fra Norge) Link M/S Polarbjørn this external website.

(Jeg har mistanke om at Kristian har vært innom et annet nettsted - dette bildet står ikke hos meg).

-------------------------------------------------
18. jan.

Fra: Lars Jordt

Thanks for a great webside

Hi Siri,
tusind tak for en fantastisk webside med masser af god information. Jeg fandt den tilfældigt da jeg ledte efter historien om og billeder af ett af de norske skibe som tyskerne beslaglagde under krigen.

Hilsen Lars Jordt

-------------------------------------------------
18. jan.

Fra: Tore Venæs

Savnet farfar

Hei. Her følger en antagelig tragisk historie. Under siste verdenskrig reiste min farfar Fridtjof Venæs ut og vervet seg til den allierte marinen som offiser på eskortefartøy. Han etterlot seg kone og fire barn, da bosatt på Hitra men opprinnelig fra Hommelstø i Velfjord, bl. a. min far Gunnar Venæs. Han kom aldri tilbake og det ble sagt at han var omkommet på sjøen. I ettertid har det immidlertid kommet frem at han antagelig gikk fra borde i New York, antagelig i 1944. Min far hadde en tid et brev med navnet på båten han var mønstret ombord på men dette er kommet bort. Det jeg nå ber om er opplysninger om hvilken båt han var på og i det hele tatt hva som skjedde med ham. Min far Gunnar Venæs blir nå 85 år den 12. februar, så jeg føler at det begynner å haste med å finne ut hva som har skjedd.

Vennlig hilsen Tore Venæs

-------------------------------------------------
2. jan.

Fra: Nils A Bakke

Godt Nytt År

Ønsker alle Warsailors!!.

Godt Nytt År!!.

Vennlig Hilsen
Nils.

-------------------------------------------------


  Hjem | Odd Conrad Holm | Hobbyer | Genealogi | Linker | Gjestebok | Søk