Click in the graphic to see the English version of this page.

Klikk i bildet for engelsk versjon.   Søk   

Jeg fikk en fantastisk julepresang for noen år siden; en datasymaskin (se link nedenfor). Jeg har aldri vært sœrlig interessert i å sy (strikketøyet har vært min følgesvenn), men med en slik maskin er det omtrent umulig å la være. Jeg trykker bare på en knapp, og så syr maskinen de flotteste broderier, til og med blonder, helt av seg selv mens jeg lager middag, eller får unna strykehaugen. Som et resultat har jeg funnet kreative sider ved meg selv jeg ikke ante jeg hadde. Det fins omtrent ikke et eneste håndkle eller putetrekk osv. i dette huset som ikke har en form for broderi eller monogram, og mang en venn rundt om i verden har fått hjemmelagede presanger.

Hvis jeg ikke har lyst til å sy, kan jeg alltids gå til roteskapet mitt, som er fullt av tomme kartonger og all slags skrot som normale folk kaster i bosset. Der finner jeg bestandig ett eller annet som jeg kan omvandle med tapetrester, stoff, maling, silkebånd, knapper og annen pynt, og når jeg er ferdig er det ingen som kan gjette hva disse tingene opprinnelig var.

Men hva er den pussige lille tingen ved siden av saksen der oppe? For å være ærlig er jeg ikke helt sikker, men lat som om det er en datamaskin! Helt siden sønnen min plasserte den gamle datamaskinen sin på pulten min på kjøkkenet (i et håp om å gjøre meg mer "teknologisk avansert", som han sa), og fikk overtalt meg til å få denne hjemmesiden igang, har både symaskinen og roteskapet vært en smule neglisjert. Skjønt det har hendt at den er blitt observert i full gang med å brodere helt av seg selv i ett rom, mens jeg har vært opptatt ved en annen form for datamaskin i et annet.

På ett eller annet tidspunkt ble programmet "Photoshop" installert på datamaskinen min (ikke lenger den gamle skrøpelige, men en flunkende ny med stor skjerm!), og etter å ha lekt litt med Photoshop på egen hånd, besøkt noen av de websidene som jeg har linker til nedenfor, og lest bøkene som fulgte med programmet, hadde jeg fått såpass mange nye kunnskaper at jeg ville benytte dem til noe, og det er forklaringen bak det nåværende utseendet. Besøk linkene nedenfor, og lær noen triks!

Som et direkte resultat av dette har jeg nå en ny hobby, hvis det kan kalles det. Mer enn noe annet er jeg nå for tiden opptatt av å få historien om krigsseilerne ut til så mange som mulig, og det tar opp omtrent all min tid. Se skipslistene mine.

Håndarbeidslinker
Søm:
Janome Online
Symaskinen min - mønster og prosjekter, ideer, produkter, spørsmål og svar.
Elna U.S.A.
Mange ideer.
Allfreesewing
Ideer, gratis mønster osv.
Sewing.org
Inkluderer prosjekter for barn.
Craftsy.com
Litt av hvert
Simplicity.com
Flere prosjekter
Arts & Crafts for unger Flere ideer for unger

Og mye mer - bruk Google!

Data-linker
Photoshop & Adobe GoLive Tips:
Adobe Photoshop Tutorials
Adobe's egen side. Her kan en også lære om Adobe GoLive (som jeg bruker til denne hjemmesiden) og andre produkter. De har også forskjellige diskusjonsforum som en kan lese uten å være "medlem")
Hands-On Training
Av DocOzone. For den mer avanserte vil jeg si. Alt kan lastes ned. Har dessuten et informativt forum hvor folk stiller spørsmål og får gode råd for Photoshop-problemer.
Magic's Photoshop Tutorials
Massevis av prosjekter, fra scanning til "Interfaces".
Jay Arraich's Photoshop Tutorials
Denne liker jeg meget godt. Enten du er nybegynner eller mer avansert kan du lære noe herfra.
Planet Photoshop

Det fins mange fler, men linkene ovenfor vil lede deg til flere andre som vil holde deg opptatt i lange tider, så jeg gir meg med dette.

Bakgrunner og Grafikk:
Links to free Graphics
Anne K. Sorknes har samlet sine egne favoritter, og jeg må si hun har god smak. To av dem kommer nedenfor:
Eos Clip Art
Nydelige sømløse bakgrunnsmønstre (bl.a.) for websider og e-post. Anbefales på det varmeste!
Backgrounds by Marie
Anbefales! Den har bakgrunner for bryllup, bursdager, barn, dyr osv. The Classic Painter's Sets er aldeles nydelige! Klikk på "Background sets" øverst på siden.

Igjen, dette er bare noen få eksempler.
Fonts:
Free PC Fonts
Linker til massevis av nedlastbare fonts.
MacFonts.com
Font'er for Mac-eiere.
Fonts & Things The FreeSite.com
"Freebie Font Recources"; en lang liste linker til websider med gratis font'er.

Flagg:
World Flag Database
Inkluderer historiske flagg, og inneholder informasjon som f.eks. hovedstad, antall innbyggere, valuta, språk og religioner. I tilfeller hvor landet har forandret flagg i løpet av de siste årene, vises også det gamle flagget.
Flags of Norway
Historiske flagg, kommuneflagg, historie osv. osv. Fra Flags of the World.
3D Animated Flags
Vaiende flagg fra hele verden i tre forskjellige størrelser. Inkluderer fakta om hvert land.


Laget og vedlikeholdt av Siri Lawson.
Sist endret: søn 18. aug 2013.