Hjem | Odd Conrad Holm | Hobbyer | Genealogi | Linker | Gjestebok | Søk  

Ship Index

Gjestebok-beskjeder, Side 9 - fra jan.-2010

De eldste beskjedene begynner nederst på siden. E-post-adresser blir utelatt for å unngå Spam, men kan skaffes.

For å se menyen, og for å legge inn beskjeder, gå til hoved-boken.

-------------------------------------------------
27. des.

Fra: Per Sigbj. Skotheim

Sunndalsøra

Hei! Veit ikke om du husker meg, men jeg hadde kontakt med deg for ca. 10 - 12 år siden. Jeg skreiv til deg om at jeg kanskje kunne skaffe deg opplysninger om mannskap/båter fra Thor Dahl i Sandefjord, siden jeg hadde seilt i det rederiet.
Du kunne da fortelle meg at du hadde en onkel som bodde der. Jeg besøkte han og fortalte om deg.
Ditt arbeid med og for krigseilerne er ikke mindre enn imponerende.
Vil bare sende deg og til din familie et ønske om ei fredfylt romjul og ikke minst et godt nyttår for dere alle.

-------------------------------------------------
27. des.

Fra: Anders Haver

Opplysninger om d/s Trio. Har og bilde

"Trio", dampskip av Oslo, 1940 Refsnes.

D/s "Trio" var bygget i Sverige i år 1900 og eier var Joh. P. Mathiesen, Oslo.

Under flyangrep den 27 juli 1940 ca. kl.13.00 ble båten forlatt av mannskapet. Valdemar Høyland bordet da skipet og satte det på land. Han fikk 1000 kroner i bergningslønn av tyskerne. Desse brukte han til kjøp av motorsykkel. Om formiddagen den 31 juli ble båten trukket av. Båten var lastet med bomber for Luftwaffe.

Dekksgutt Erik Waldemar Sjøholm, f. 13.07.1924 i Tvedestrand, ble truffet av skudd da han satt i livbåten og døde senere på Rogaland Sykehus. Minst en mann til ble fraktet til lege på Nærbø.
Skipet seilte under krigen og i 1949 skiftet rederiet navn til D/S A/S Rutland (Joh. P. Mathiesen) Oslo. Den 8 september 1956 gikk det på grunn i nærheten av Grønnholmen fyr ved Risør og sank.
Hendelsen er og omtalt i ei av de tidligste årbøkene til Jærmuseet. Bilde og opplysninger ved Tor Ødemodtland og Johannes Nærland.

(Her er det jeg selv har om den norske Trio).

-------------------------------------------------
18. des.

Fra: Torill

Heisann!! Her var mye god lesing ;-) dette er noe som jeg er engasjert i og noe å føre videre til videre generasjoner. Spesielt at min mor og hennes familie er nevnt. De var med Rupee over til Shetland da hun var 4 år. Hun husker det godt. Familien Sørvig bodde under hele krigen i Scottland. Der gikk barna på norsk skole, Drumtuktrey castle (?)het vel slottet(skolen) de norske barna gikk på. Har sett video fra denne tiden, og min mor husker godt at kongen kom på besøk til dem på skolen. Vet ikke helt hvem som har produsert den.
Uansett, utrolig flott og lærerikt lesing.

Torill Gustavsen Eide

Her er det jeg har om Rupee.

-------------------------------------------------
18. des.

Fra: Fridtjov Ruden

Gratitude

Kjære Siri,
Vi hadde en liten utveksling for noen år siden, hvor jeg uttrykte beundring for det viktige arbeidet du gjør. Jeg er fremdeles like imponert. Dersom du er i nærheten av Engelsviken eller Fredrikstad noengang må du love å ta kontakt. Jeg så idag en utlysning av stilling som prosjektleder 'Krigsseilerne', du finner den på www.stiftelsen-arkivet.no Dersom noen skulle være kvalifisert til denne måtte det jo være nettopp deg. Ønsker om en god jul & godt nytt år fra Fridtjov (Ruden), Engelsviken.

-------------------------------------------------
13. des.

Fra: Elin Steinsen

Jernskip og unge menn

Hei Siri, jeg jobber på Kragerø bibliotek i Norge og har innom en låner som gjerne vil kjøpe boken Jernskip og unge menn av Kalevi A. Olkio utg. 2000. Ser du har tidliger formidlet hans e post adresse til en som frsøkte det samme.

Med vennlig hilsen,

Elin Steinsen

(Kontaktinformasjon er oversendt).

-------------------------------------------------

12. des.

Fra: Arvid Haugsdal

Ganja 1956-1958

Hei Siri
Det er nok riktig at Ganja ble overlevert i desember 1956. Jeg mønstret på som messegutt 15 år gammel. Jeg husker godt Åse og Camilla de var fortsatt om bord da jeg mønstret av i februar 1958. Det det må være sommeren 1957 du var med til Norfolk. Jeg tror Camilla var ca. 50 år den gangen din mor måtte være omtrent 30. Er imponert over alt du har samlet av historie.

(Se min mors skip).

-------------------------------------------------
25. nov.

Fra: Helge Pettersen

Hei Siri

Jeg kom ved en tilfeldighet over sidene dine som jeg har lest med stor interesse. Det er en fantastisk jobb du har gjort med å samle og legge ut opplysninger, ikke bare om din egen familie, men åpnet opp et forum hvor andre kan få informasjon som ikke er tilgjengelig andre steder.
Det som imidlertid slo meg mest var at vi har flere ting som er felles. Jeg har også gått på Sarpsborg Høyere Almenskole (-57, -58, -59). Min far seilte på M/S Toronto ( -47 som 2. maskinist. Jeg har også endt opp i USA (Syd Florida).
Jeg kommer til å følge med på sidene dine så "keep up the good work"!

Beste hilsen

Helge

(Toronto, som er nevnt her, var ett av min fars skip - se også M/S Toronto).

-------------------------------------------------
19. nov.

Fra: Sandra Andersen

Melding fra min far i 2003

Hei, min far skrev en melding i 2003 hvor han lette etter sin søster Marit J Brown, 484 NW Ensign Drive Oak Harbor WA 98277 USA. Har spurte etter e mail adressen hennes, du svarte med at du fant ingen e mail, men et tlf nr. Nå er det sånn at faren min er død og jeg prøver å få tak i Marit men opplysningen her i Norge finner henne ikke, så jeg lurte på om du kunne hjelpe meg med tlf nr hennes.
På forhånd takk.

(Ikke istand til å hjelpe).

-------------------------------------------------
17. nov.

Fra: Sverre A. Welgaard

M/S Bomma

Hei, igjen Siri

Jeg ser nå et innlagg datert den 4. oktober:

"Fra: Unni Berg Hansen

M/S Bomma

Hei

Jeg forsøker å finne crewlist for M/S Bomma som transporterte gull under 2 verdenskrig. Har du tips til hvor jeg kan søke?

Jeg er ikke sikker på om det hjelper, men jeg har foreslått Riksarkivet. Her er siden om Bomma."

Du tipser om Riksarkivet og det er jeg enig i er et godt råd. Under mitt arbeid med M/S Bosphorus kom jeg imidlertid i god kontakt med rederiet og jeg har kan hende noen gode tips å komme med til Unni Berg Hansen. Kan du hjelpe med epost - adressen hennes?

Mvh
Sverre

E-postadressen er oversendt.

-------------------------------------------------
13. nov.

Fra: Anita Wang

På jakt etter morfar!

Hei!

Min mormor, Ågot Kristine Elisabeht Erikson seilte på sjøen siden ca.1918 til 1959. Hun var blant annet på "Havprins" i 1937. Der traff hun Oskar Kristiansen som er min morfar. Jeg vet nesten ingenting om ham, da det ikke ble noe mer ut av dette forhold. DVS. det ble et barn, -min mor-.
Jeg ser du har skrevet at du ikke kan hjelpe til med opplysninger ang bestemte personer, men har du et tips om hvor jeg kan lete hadde det vært fint.
Tror jeg har funnet ham i folketellingene hvor han står oppført som maskinist (lærling).

Vennlig hilsen Anita Waang :-)

(Jeg har foreslått Riksarkivet).

-------------------------------------------------
7. nov.

Fra: Ole Ronald Olsen

D/S Føina

Hei.
Dette var intersant, jeg er barnebarn av 1. styrmann Gunnar Larsen og familien har hele tiden forholdt seg til at skipet ble senket av en mine utenfor kysten av Skottland.
Hvor sikkert er det at skipet ble senket av U-20 evt U-31?

MVH
Ole Ronald Olsen.

Her er det jeg har om Føina

-------------------------------------------------
30. okt.

Fra: Dag Bertelsen

Bilde av "Munin"?

Takk for fabelaktig nettsted som jeg allerede har hatt mye glede av.

Jeg arbeider med en bok om min bestefar Albert Moss som var kaptein på "Munin" fra september 1941 til januar 1946 i fraktefart i britisk farvann og under operasjon Neptun. Det var svært lite han selv fortalte også om sitt tidligere sjømannsliv (blant annet forlis med Titanic).

Jeg savner et bilde av "Munin" og er interessert i opplysninger om skipet under krigen som ikke fremgår av warsailors sider, det skal blant annet ha vært involvert i en kollisjon.

Dag Bertelsen

Jeg har dessverre ikke mer om dette skipet enn det som står på siden min om Munin.

-------------------------------------------------
26. okt.

Fra: Vitza Manrique Langseth

M/S Toronto - aug./sept. 1946

Herved kopi av en email som jeg har i dag sendt til Wilh.Wilhemsen. Håper at noe av det kan være av interesse.
M.v.h.
Vitza

Til rette vedkommende.

OPPLYSNINGER OM M/S "TORONTO" - 1946
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Mitt navn er Vitza Manrique Langseth. Jeg er fra Mexico, men har bodd fast i Norge siden 1968. Min første reise til Norge var som passasjer om bord M/S "Toronto". Jeg var sammen med min bror og min onkel Aurelio Manrique som da ble sendt til Norge som den første diplomat fra Mexico etter krigen. Min bror og jeg fikk lov å gå ombord i Veracruz, og ifølge mine gamle brev, seilte vi fra Veracruz den 23. august 1946. De resterende 8 passasjerer gikk ombord i New Orleans, senere. Så har jeg ett brev fra New Orleans, datert den 3. september. Men hvis jeg ikke husker feil, så hadde vi vært innom Port Arthur, Tex. og muligens en/flere havn til ( ? ). Fra New Orleans seilte vi så til Bergen (ankomst 25. september) og videre til Oslo (?). Jeg er svært interessert i å få disse opplysninger som jeg mangler og ville være Dem meget takknemlig.

Skipperen var Kaptein Reidar Tidemann, men han gikk i land i New Orleans og B. S. Andersen (? - vanskelig å lese hans skrift) tok over.
2. styrmann var A. Endresen, 3. styrmann Olaf Bagge, stuert Christiansen, telegrafist E. Svangerud, 1. maskinist Chr. Haslund Pedersen, kokken Frank, Anna Hegland, Knut Narverud, og mange andre hyggelige mennesker som ble "min familie" om bord "Toronto".

Wilh. Wilhemsen har vært noe meget spesielt for meg og betyr fremdeles mer enn jeg kan gi uttrykk for.
Etter Toronto, kom turen til M/S "Tortugas", båten jeg reiste med hjem til Mexico i 1948. Så kom jeg tilbake til Norge i 1951, igjen med "Tortugas", hvor jeg traff min avdøde mann, Hans Langseth, som var maskinist ombord. I 1955 reiste min kjære mann og jeg til Mexico med M/S "Tasco". Og sist men ikke minst kom vi tilbake til Norge, da med våre to døtre og vår hund, med M/S "Tungsha" høsten 1968. Jeg forteller alt dette for å understreke hvor viktig det er for meg å få opplysninger om min aller første Wilh. Wilhemsen båt, nemlig, M/S "Toronto".

Er det kanskje også mulig å få opplysninger om varetypene ved lasting/lossing? Når det gjelder "lasten", vet jeg at båten lastet "sukker" i New Orleans. Og da vi ankom Bergen var det var også snakk om "frukt" ( ? ) - en sikkert dyrbar og etterlengtet matvare etter krigen.

Nå som jeg er blitt enke - snart 3 år - tar jeg vare på mine minner og holder på å skrive en bok (mitt forhold til Norge gjennom tiden) men mangler noen datoer, selv om jeg har brevene jeg skrev til mine foreldre, der jeg forteller om mine to første reiser og mitt opphold i Norge. Det ser nemlig ut at de aller første brevene fra 1946 mangler. Forhåpentligvis blir boken en interessant fortelling om mine opplevelser, følelser og tanker... og sikkert noen overraskelser også.

Takker på forhånd for deres hjelp.

Med vennlig hilsen,

Vitza Manrique Langseth

Toronto står omtalt her.

-------------------------------------------------
24. okt.

Fra: Geirr Haarr

Sjøkrig 1939/40

Hei
Først en stor takk til deg for en av de bedre websidene med svært mye viktig infomasjon.

Jeg skriver bøker, på Engelsk, om sjøkrigen i Europa i første del av 2. Verdenskrig. To bøker om Invasjonen i 1940 er allerede ute, og jeg jobber nå med den tredje som skal dekke Sjøkrigen i Nordeuropa 1939-40, mao fra utbruddet til invasjonen.

Et stort tema som det ikke er skrevet så mye i sammenheng om før. Norske handelsskip inngår selvsagt og jeg har et par spørsmål.

1) Vet du eller noen av de som leser dette om det finnes (hvor jeg kan få tak i) en beretning og evt bilder fra Knute Nelson angående redningsaksjonen av Athenia?

2) Tilsvarende fra Eidanger under redningsaksjonen av Bosnia?

Mvh
Geirr

The German Invasion of Norway

The Battle of Norway April-June 1940

(Her er Knute Nelson og her er Eidanger).

-------------------------------------------------
21 okt.

Fra: Sverre Sangolt

MB Knut 1941. Databasen mangler et namn

Hei.
Legger ved ei liste over alle som avr med i MB Knut som kom vekk i Nordsjøen på veg til England hausten 1941. Den som mangler er William H. Steinsland.
Helsing
Sverre

Tolv personar ombord i M/B KNUT.
Jan Ingebrigtsen Bakke (1920), William H Steinsland (1922), Martin Gustav Schei (1915), Tommas S. Fuglestad Sangolt (1921) Om bord var også Karl Nikolai A. Snekkevik, (1901), han vaks opp i Fjell men budde på Steinland. Faren var frå Forland og mora var frå Steinsland. Johannes Troland, Alversund (1903), Kjell Hylleseth (1923), Gunnar Mork Knudsen (1916), Jens Emil Nilsen (1922), Sverre Emil Refsdal (1922), Malvin Rye Sjursen (1921), Ivar Aasheim (1920), desse var frå Bergen. Alle kom vekk då gavlbåten forsvann i Nordsjøen i 1941 på overfarten til England.

Her er Knut som det refereres til ovenfor.

-------------------------------------------------
14 okt.

Fra: Bjørn Haave

Alcoa

Hei.
Har vært på nettet mange ganger for å finne bilder av Alcoa skipene. Har seilt med Prospector, Pathfinder og Dispatcher i perioden 1969-1971. Besøker Trinidad regelmessig, men det er ikke mange igjen av de norske Alcoaseilere der nå. Kjenner kun til to stykker.
Vennlig hilsen
Bjørn Haave

-------------------------------------------------
8. okt.

Fra: Dag Myhre

Silvaplana

Hallo Siri
Jeg kom tilfeldig over denne siden og fant den veldig interessant.
Min bestefar var kaptein Niels Stange Nielsen på Silvaplane da den ble kapret. Jeg husker godt jeg satt på hans fang og hørte på alle historiene fra alle de 7 (tror jeg det var) krigene han var innblandet i. Jeg har et silketrykk fra Yokohama av Silvaplana og Basilea på veggen, og boken til bestefar: 50 år på havet i bokhyllen. Det siste kapittelet handler om Sivaplanas siste reise. Om noen er interessert kan jeg kanskje legge disse sidene ut her.
Med vennlig hilsen Dag Myhre, Oslo

Her er det jeg har om Silvaplana.

-------------------------------------------------
4. okt.

Fra: Unni Berg Hansen

M/S Bomma

Hei

Jeg forsøker å finne crewlist for M/S Bomma som transporterte gull under 2 verdenskrig. Har du tips til hvor jeg kan søke?

Jeg er ikke sikker på om det hjelper, men jeg har foreslått Riksarkivet. Her er siden om Bomma.

-------------------------------------------------
24. sept.

Fra: Kirsten Wik

M/T Kongsgaard forlis

Hei. Jeg er datter av Thorbjørn Wik som seilte på M/T Kongsgaard. I følge opplysninger fra arkivene til Direktoratet for sjømenn seilte han på båten fram til 14.02.42. Båten forliste 21.02.42. Ifølge boken Nortrashipsflåtens skyttere (1989) var min far (skytter nr.19) ombord på Kongsgaard da hun forliste. Fars navn står imidlertid ikke på listen over overlevende fra båten. Er det noen som kan gi meg hjelp til å finne ut av dette. Var han med da båten forliste elle ikke?

Jeg har foreslått Riksarkivet. Her er Kongsgaard. Kanskje han var ombord da skipet ble torpedert i 1941, og at det er der forvirringen har oppstått?

-------------------------------------------------
19. sept.

Fra: Julie Storvold

M/T Jotunfjell

Hei! Jeg ser du har en del opplysninger liggende på M/T Jotunfjell, men ikke noen besetningsliste. Min bestefar, Just Storvold, var kaptein på M/T Jotunfjell fra 1939 til 1949. Jeg sitter på en del informasjon om hans tid ombord i Jotunfjell, og lurte på om du hadde interesse av blant annet mannskapslisten?

Med vennlig hilsen
Julie Storvold

Jotunfjell står omtalt på denne siden.

-------------------------------------------------
18. sept.

Fra: Øyvind Mårvik

DS EINVIK

Jeg skriver om småbåtreder Isak Einvik i Flatanger og søker kontakt med nære etterkommere av mannskap på DS EINVIK, torpedert i Atlanteren september 1941. Hele mannskapet kom velberget opp til Island i to livbåter.

Opplysninger om båt og mannskapsliste finnes på dette nettstedet.

MVH Øyvind Mårvik

Her er siden om Einvik. Hvis noen kan hjelpe, kan Øivinds adresse skaffes.

-------------------------------------------------

13. sept.

Fra: Mona Herland

Mannskapsliste for M/T Chr. Th. Bøe

Hei!
Finnes det noen mannskapsliste for båten M/T Chr. Th. Bøe ved seiling under andre verdenskrig? Ville vært veldig glad for svar :)!
Vennlig hilsen Mona Herland

Har foreslått Riksarkivet. Her er Chr. Th. Boe.

-------------------------------------------------
9. sept.

Fra: Ivar Hauler Halvorsen

m/v Prospector

Hei
Så av Odds båter at han hadde vært ombord på Prospector. Min far Karsten Hauler Halvorsen var kaptein på søster skipet m/v Pathfinder som ble bygget like før Prospector. Jeg har mange bilder fra 1950 tallet av Pan Ore båtene: Pathfinder, Wanderer, Wayfarer, Sentinel, Crusader og Challenger som min far tok ut som nybygg og var kaptein på. Kan dette ha interesse for noen? Min far seilte for rederiet fra 1949 til 1974 og var "flaggskipper". Jeg har også et skipsteknisk ukeblad med detalje beskrivelser fra Prospector. Bladet ble utgitt i England i 1950
Hilsen
Ivar Halvorsen

Her er min fars skip

-------------------------------------------------
28. aug.

Bok om Ørkenen Sur

-------------------------------------------------
25. aug.

Fra: Mai-Britt Seiler Baijens

Ruth1

Min morfar, Kai Emil Seiler, arbejdede som fyrbøder på d/s RuthI der blev torpederet 6. april 1944 og var én af de tre der døde. Min mor har aldrig kendt til de nærmere omstændigheder omkring hans død, f.eks at der kun var 3 døde og 36 der overlevede, men hun var også kun et barn (12 år) da det skete. Er der nogen der kender mere til historien end det der kan læses her? Alt har interesse.
Tak for hjælpen.

MVH Mai-Britt Seiler Baijens

Det jeg har om Ruth I står på denne siden. Hvis noen vet mer kan Mai-Britts adresse skaffes via meg (kontakt-adresse nederst på denne siden).

-------------------------------------------------
24. aug.

Fra: Helge Johnsen

M/S Leif

Mrs Mary Lou Maisonneuve (nee Bulger), efterlyser kontakt med andre som hadde familie på "M/S Leif". Min bestefar (Lars Kristian Holm Brynildsen) var kaptein på "Leif" og jeg har et par avisutklipp fra amerikanske aviser om hendelsen. Har De e-postadresse til Mrs. Maisonneuve? Vennlig hilsen Helge Johnsen.

Adresse er oversendt. Her er M/S Leif.

-------------------------------------------------
8. aug.

Fra: Arild Holberg

Carl Johan Eriksen

Vil herved opplyse om at min forespørsel av 15. nov. 2009, har gitt resultater. En hittil ukjent slektning av meg, sendte mail og telefonnummer, og han kunne fortelle mye nytt ang. min morfar. Det er i dag opprettet kontakt, takket være min nye slektning, med "ny" familie i Argentina og Uruguay. Fantastisk. Tusen takk til denne nettsiden, som ble brukt for å løse mysteriet. Er evig takknemlig til dere.
mvh
Arild Holberg

Dette er veldig arti for meg å høre - beskjeden det refereres til ovenfor står på Side 8 av Gjesteboken.

-------------------------------------------------
25. juli

Fra: Sverre A. Welgaard

M/S Bosphorus

Hei.

Mitt navn er Sverre A.Welgaard og jeg er blitt gjort oppmerksom på nettstedet Warsailors av flere. Et nettsted som samler imponerende mye opplysninger om spesielt hendelser under siste krig.

Jeg hadde foreldre som begge var påmønstret M/S Bosphorus, til hørende Fred. Olsen, da krigen startet høsten 1939. I tilknytning til at jeg har skrevet deres historie ble naturlig nok tiden ombord på M/S Bosphorus sentral. Det førte igjen til at Fred. Olsen i sitt interne blad "Linjen" nummer 2, 2010, tok inn en artikkel om Boshorus som jeg har skrevet.

Hvis det er av interesse kan jeg oversende artikkelen som gir en gjennomgang av båtens historie med hovedvekt på krigstiden.

Mvh
Sverre A. Welgaard

Her er siden min om Bosphorus. Artikkelen nevnt ovenfor er nå lagt inn på denne siden.

-------------------------------------------------
22. juli

Fra: Svein Ove Agdestein

M/T Norden H. Kuhnle, Bergen

Om M/T Norden står det til slutt: Norden´s later captain is unknown. Den som tok over etter kapteinens død var 1.styrmann ombord, Nils S. Sætre fra Bergen, født i Tysnes i 1904, død 1975. Han førte skipet resten av krigen uten noen ulykker. Kaptein Sætre var min kones far.

Mvh
Svein Ove Agdestein

Se M/T Norden

-------------------------------------------------
9. juli

Fra: Ivar Reidar Blindheim

MT Scotia

Hei Siri,

Takk for det flotte arbeidet som er gjort med å formidle den fantastiske innsatsen som ble gjort av krigsseilerne.

MT Scotia's 2. styrmann Reidar Blindheim fra Ålesund (ikke Kristiansund N) var min far. Han var en av de heldige som overlevde torpederingen den 27. november -43, og kom med i en av de to livbåtene som slapp unna den japanske ubåten i ly av vraket av Scotia.

Reidar mønstret av etter krigen, giftet seg i Ålesund, fikk to barn (1956 og 1959), og arbeidet resten av sitt yrkesaktive liv i Tollvesenet i Ålesund. Gjennom arbeidet her hadde han kontakt med flere av sine kolleger fra tiden til sjøs. Han døde i 1983, vel 66 år gammel, like før han skulle pensjonere seg. Min far var meget tilbakeholden med å formidle opplevelsene og inntrykkene fra dengang, men fortalte oss barna litt av det som skjedde etter han fikk sett en omtale av Scotia's forlis i en avis etter krigen (muligens Bergens Tidene?), og fotoet som ble tatt fra det britiske Catalina-flyet av redningen da mannskapet ble tatt opp av HMS Okapi.

Takket være det som er skrevet om MT Scotia på Warsailors, har jeg fått et mye klarere bilde av hvilken dramatikk som utspilte seg, og hvilke prøvelser seilerne måtte igjennom.

Med vennlig hilsen
Ivar Blindheim, Ålesund

Her det jeg har om Scotia.

-------------------------------------------------
7. juli

Fra: Terje Stahl

Takk

Hei Siri!

For et fantastisk arbeid du har gjort!
Min onkel Sverre Stahl forsvant under krigen og hverken hans far eller søsken visste noe om hans skjebne. Så for noen dager siden fant jeg svaret på Warsailors. Helt fantastisk! Tusen Takk!
Om mulig, vil jeg svært gjerne ha mail adr til Ian Stockbridge, visitors message, 18. aug 2008.

Med
Vennlig hilsen
Terje Stahl

(Epost-adresse er oversendt. Sverre Stahl var ombord Bjørnvik).

-------------------------------------------------
4. juli

Fra: Christopher Nilsen

Veteraner

Er det veteraner fra K.N.M STORD som fremdeles lever og som ønsker å fortelle om tjenesten? Min farfar var tømmermann ombord er det noen som kjente han i livet?

Christophers adresse kan skaffes via kontaktadressen min nederst på denne siden.

-------------------------------------------------
29. juni

Fra: Kristen Grotle

Mannskap 1956 1957 Heranger

Ønsker og komme i forbindelse med personer som har vert mannskap på ms Heranger.

(Kristens adresse kan skaffes - her er siden min om Heranger).

-------------------------------------------------
18. juni

Fra: Johan Ørevik

M/S Nordlys (H 67 B) Correction

Skipper Ørevik var min far. Han var født i Finnås prestegjeld 21/6-1909 og døde i Bergen 12/12-1965. Han vokste opp på gården Ørevik i Foldrøyhamn, men bosatte seg i Bergen, hvor han arbeidet i havnevesenet, på slutten som havnelos.
MVH
Johan Ørevik

Her er Nordlys

-------------------------------------------------

27. mai

Fra: Paul Værlien

M/S Hopeville

Hei,
Jeg kom til denne sida via google, og vil bare si at begge foreldra mine jobba på dette skipet i 1952. Jeg har avregningsboka til mora mi og et flott fargebilde av skipet. Hvis det er noen der ute som har noe mer, vil jeg gjerne høre fra dem...
MVH,
Paul Værlien

Her er det jeg har om Hopeville.

-------------------------------------------------
25. mai

Fra: Jan Otto Nilsen

M/S Tai Shan

Tenkte kanskje det kunne være interessant for deg å vite at min far Odd Sten Nilsen, var ombord i Tai Shan samtidig med din far, Odd Conrad Holm. Min far mønstret på som maskingutt den 19/11-1948, og var ombord til den 17/2-1949.
Et tiår år senere; fra den 1/2-1958, til den 22/6-1959, var han forøvrig ombord på Tai Shan igjen, denne gang som motormann og maskinassistent. Av de øvrige skipene din far seilte med har min far vært ombord i M/S Toledo, men da på et annet tidspunkt (10/6-49 til 27/1-50).
Vil ellers benytte anledningen til å takke for flotte sider.

Hilsen Jan Otto Nilsen
Rolvsøy, Fredrikstad.

Min fars skip er på denne siden.

-------------------------------------------------
18. mai

Fra: Frode Lindgjerdet

Skildring av torpedering

Hei
Jeg skriver et kapittel om sjøkrigen 1939-1945 i et generelt verk om norsk krigshistorie. Det jeg er ute etter er en god, personlig skildring av hvordan en sjømann på et norsk handelsskip opplevde det å bli torpedert. Jeg har kikket i både bøker og ditt fabelaktige nettsted, men jeg klarer ikke å finne en som jeg er fornøyd med. Kunne du hjelpe meg?

Frode Lindgjerdet, Norge

(Jeg har foreslått endel bøker).

-------------------------------------------------
29. Apr.

Fra: Olaf Pedersen

Ørkenen Sur

Bladde litt i Gjesteboken idag, og ser at Roger i 2007 etterlyser sjøfolk som bodde på Ørkenen Sur i New York i mellomkrigsårene 1920-1934. Etter det jeg har fått opplyst fra annen hånd, så gjorde min far det. Kan opplyse om hans navn på direkte forespørsel. Venligst hilsen Olaf Pedersen
Langkærvej 17 8381 Tilst Danmark

-------------------------------------------------
27. apr.

Fra: H O Henanger

Konvoy ONS 144

Hei Siri. Lenge siden nå, men jeg har gjort et funn jeg tenkte du var interresert i.

For noen år siden ble jeg oppmerksom på en artikkelserie i The Shetland Times der en gammel shetlandsk sjømann fortalte om en reise han hadde gjort i konvoi fra Liverpool til Nova Scotia. Det var en veldig dramatisk reise og av opplysningene så jeg at det dreide seg om konvoyen ONS 144 med eskortegruppen B6 (den norske).

Denne serien fikk jeg fra TST og tenkte å sende en kopi til deg, men før jeg kom så langt mistet jeg den. Hadde også et maskinhavari på PC'en slik at filen var borte.

For noen dager siden fant jeg helt tilfeldig kopien jeg trodde var borte. Har scannet den til en pdf-fil og prøver å sende den.

PS. Hvis du vil bruke noe av den, må det kanskje avklares med The Shetland Times først.

mvh Hans Olav

-------------------------------------------------
18. apr.

Fra: Rolf Wibe

Juno, galeas

Båten ble seilt til Nesodden og forsøkt restaurert på Nesset innerst i Bunnefjorden, men sank og ble ikke tatt opp. Sansynligvis er det ingen som har tatt den opp.

(Her Juno).

-------------------------------------------------
18. apr.

Fra: Bjørn Sundfær

ms Beth årene 1965 1968

Hei ! takk for ei kjæmpe bra side, jeg har i mange år tenkt på hvordan jeg kunne få muligheter til å komme i kontakt med noen som tydelig har peiling, jeg seilte i Gill Johansen rederi fra 1962 til 1968, helt fantastisk rederi og trivelig å snille mennesker om bord båtene, jeg seilte ombord i m/t Bråli 1962-1964 Anco Bergljot 1968, men Beth ble yndlingsbåten, kunne tenke meg å spørre dei om det er mulig å skaffe fram noen mannskapslister fra den nevnte tid, kan vel trykt si, disse årene av mitt liv var helt fantastisk, er det mulig å fremskaffe bilder av båtene, jeg hvet heller ikke hva som skjedde med rederiet, eventuelt når ble det aviklet, eller solgt.

På forhånd takk. Mvh Bjørn Sundfær. Sundnesveien 17 7670 Inderøy

-------------------------------------------------
16. apr.

Fra: Frida F.Nilsen

Heii dadda!

Jeg sitter nå i geografi timen, vi har samfunnsfag- og emnet er "Andre Verdenskrig" Så fikk jeg adressen til -Warsailors- og fant denne svært innteresant!
Masse spennede stoff, Fortsett å skrive!

Hilsen, Frida F.N

-------------------------------------------------
10. apr.

Fra: Øystein Berge

Warsailors

Heisann,
Interessant lesing ang fartøyene. Ser at min morfar Gustav Schmidt er nevnt under artikkelen til fartøyet "SNÅL".

Med hilsen
Øystein Berge

Her er det jeg har om Snål.

-------------------------------------------------
7. apr.

Fra: Edel Kirsten Olsen

Etterlyser bladet Texako som kom ut på1950 tallet

Min onkel Paul Meier Olsen seilte som kaptein på 1950 tallet, han var fra Gjælen i Bodin, nu Bodø kommune og flyttet til Nøtterøy ved Tønsberg, jeg skulle så gjerne ha fått tak i di bladene han var mye skrevet om i. Han skulle vist være den yngste kapteinen som hadde vært i rederiet. Vi fikk altid sendt disse bladene, men dem er dessverre blitt borte. Kanskje det er noen som husker kaptein Paul Meier Olsen.

Hilsen Edel.

Edels adresse kan skaffes

-------------------------------------------------
7. apr.

Fra: Michael Holmboe

9. april

Jeg vil bare sende en liten hilsen til deg, Siri. Det nærmer seg 9. april. Da gjør jeg mine tanker om hvorledes våre fedre måtte gjennomgå.

-------------------------------------------------

27. mars

Fra: Marie-K. Walde

D/S Polarland

Hei.

På siden om D/S Polarland refererer du til sjømennenes minnehall i Stavern om en Sigvald Andreas Eide som du ikke visste hva som hadde skjedd med.

På siden til sjømennenes minnehall står det feil informasjon. Min bestemor var søsteren til Sigvald og min oldefar Henrik Eide fikk boken Våre Falne 1939-1945 første bok av ordføreren i Askøy Kommune. Der står det: "Eide, Sigvald Andreas, sjømann Askøy. Født 30.05 1907 på Askøy. ...Omkom 4. januar 1945 da D/S Polarland ble torpedert dagen etter at den var gått fra Sydney N.S., på vei til Philadelphia."

Mvh.

Marie-K. Walde

Her er Polarland

-------------------------------------------------
23. mars

Fra: Tommy Natedal

Alf TJELTA

Hei!

Finner flere henvisninger til en krigsseiler med navn Alf TJELTA her på forumet.

Jeg har følgende opplysninger om denne krigsseileren:

Han er født 10.03.1920 Lavanger og han falt i kamp 08.04.1954 ved landsbyen Cuong Kien (Nord-Vietnam) med graden 2ème classe tilhørende 5e Règiment Etrangere d`infanterie i den Franske Fremmedlegionen.

MvH

Tommy

Alf Tjelta er nevnt i forbindelse med Karsten Wang og Korsfjord.

-------------------------------------------------
20. mars

Fra: Øyvind Heimtun

S/S Grasø

Hei
Først vil takk for eit utruleg bra side om eit viktig del av vår historie. Eg leitar etter eit skip med namnet S/S Grasø. Skipet er nevnt i Bygdeboka for Bremanger der det står at Svein Sagebø blei torpedert 2 ganger først med M/S Cubano deretter S/S Grasø. M/S Cubano har eg funne på her på sida di men eg finn ingen ting om S/S Grasø.
Veit du noko om dette skipet?
Vh
Øyvind

Cubano er omtalt på denne siden. Jeg vet ikke om noe norsk skip med navnet Grasø - kan det være en forveksling med Gressholm?

-------------------------------------------------
12. mars

Fra: Ingjerd Yousef

Forliset av Havbør

Takk for interessant forum som jeg kom over ved en tilfeldighet. Jeg vil gjerne få gjøre oppmerksom på at min morfar INGVALD Hoff, stuerten på Havbør, er feilaktig regisrert som INGOLF Hoff. I minnehallen i Stavern er hans navn også feil. Det er første gang jeg leser beskrivelsen av torpederingen. Det eneste jeg visste var at de holdt på med å redde folk da det smalt.

Med vennlig hilsen
Ingjerd Yousef

Her er siden min om Havbør.

-------------------------------------------------
4. mars

Fra: Turid Blomquist

Bilde foran båten M/T Fjordaas

Vil fortelle deg at mannen i kapteinuniform til venstre ved siden av din far er Peder N A Saltnes. Han var min onkel. Han var født 26.06 1898.

Bildet som nevnes her står på siden min om Fjordaas.

-------------------------------------------------
21. febr.

Fra: Tone Ruud

M/S Benjamin Franklin

Min farmors bror var fryseingeniør på M/S Benjamin Franklin under den annen verdenskrig.

Hans navn står oppført i Minnehallen i Stavern.

Hans navn er:
Ludvig Aimar P Johannsen
og ikke Johnsen som det står på crewlisten her.

Hyggelig om det ble rettet.

Med vennlig hilsen

Tone Ruud.

Her er Benjamin Franklin

-------------------------------------------------
17. jan.

Fra: Øivind Engen

Besseggen

Jeg mønstret på Besseggen som 18åring i 1965 i Long Beach for et år. Hadde det kjempefint. Kunne vært artig og hørt litt fra noen av mannskapet som jeg seilte sammen med opp og ned langs vestkysten av Amerika, fra Sandiego i sør til Osean Falls i Canada i nord. Søsterbåten Rondeggen så vi bare 1 gang så vidt jeg husker. Den gikk samme farta. - Jeg er også nyskjerrig på hvilken "skjebne" Besseggen fikk.

Dekksgutt

(Øivinds adresse kan skaffes).

-------------------------------------------------
16. jan.

Fra: Martita Lien

St Martita/Golar Martita

Har fått mitt navn etter St Martita som min far, knut Lien, Tvedestrand, seilte på. Kontaktet Golar for å få litt info om historien til skipet. Fikk da bl.a. linken til deg. Blir imponert over hva du har av opplysninger og hvordan du har bygd opp all denne info. Ser at "Martitabåten" som jeg alltid har kalt den, har endret navn i løpet av sin levetid. Navnet er ikke det mest vanlige i Norge, noe som har resultert i at det har blitt mange varianter av navnet. Marita og Martha er gjengangere. Jeg har et kjempeflott silkemaleri av ST Martita, som er laget i Yokohama, Japan i 1961. Er det noen som har bilder av Martita?

Golar Martita er nevnt på denne siden.

-------------------------------------------------
14. jan.

Fra: Freddy Christiansen

D/S GRANFOS-D/S VESTFOS

Ship ohoy!!!
Mitt navn er Freddy Chrisitansen og bor i Arendal. Min bestefar var maskinist på båtene D/S Vestfos og D/S Granfos hans navn var Ingvald Christiansen. Jeg har to malerier av båtene som er malt i 1917. Hvis du vil så kan jeg maile bilder av dem. Send meg din mail så sender jeg. Takk for en flott side, jeg fant begge båtene der og det er ingen tvil om at det er de båtene.

Hilsen
Freddy

Her er Vestfoss og her er Granfoss.

-------------------------------------------------
10. jan.

Fra: Leif Krogh Nilssen

Ole Jakob

Hei !
Min morfar Leif Christian Krogh var kaptein på Ole Jacob. Denne båt var på reparasjon på Gøtaverket i tidlig i 1940. Den hadde fått bauskader etter en kollisjon i en brygge. Min mor som lever enda sier det var i Arendal. Kattegatt var minelagt, men min morfar tok ut båten fra verftet da man var redd for at Tyskland kunne ta den. Tiden stemmer bra da det av skipsseilingene du har fremskaffet går frem da den seiler fra Brisbane 20. mars 1940. Min morfar fortalte meg for 35 år siden at de var i Tysk/japansk varetekt en stund, men hvor lenge vet jeg ikke, han kom til USA og videre til England hvor han jobbet for Norsk Handelsflåte/marine. Jeg har bilde av ham i London sammen med Kong Haakon. Har også bilder av Ole Jacob på Gøtaverket, disse kan skannes hvis de har noe historisk verdi. Hvis andre som har forfedre som var mannskap på Ole Jacob og vet hva som skjedde med alle i Kobe vil jeg gjerne høre det.

Se Ole Jacob

-------------------------------------------------
7. jan

Olsvik

Hindanger 11. sept. 1942

Virkelig et svært imponernde arbeid du har lagt for dagen! Jeg husker fra min sene barndom at det var spennende da min farfar (capt. Olsvik) fortalte den tragiske historien om torpederingen.

Her er Hindanger

-------------------------------------------------
3. jan.

Fra: Terje Christophersen

Feil etternavn

Jeg ser i oversikten for overlevende på Balkis at min farfar Otto Christophersen har fått stavet etternavnet med "ff".
1st Engineer
Otto Christoffersen

(Her er siden min om Balkis).

-------------------------------------------------
2. jan.

Fra: Lasse Jahnsen

M/S Santos

Leif Kjønnerød var 1. styrmann på "Santos" da den sakk under krigen etter 1/2 kollisjoner/torpedering i konvoi. Født 1910 i Tønsberg. Hadde seilt i Ivarans rederi fra ca.1928. Gift i 1941 i Baltimore med en skotsk jente. Etter krigen skipper for Stockard & Co. I 1948 forlot han Norge og seilte som skipper for Empress Honduresia (eiet av The United Fruit & Co) inntil han døde i 1967. Ble amerikansk statsborger i 1952. Var stasjonert på Cuba i 8 år fram til Fidel Castro overtok i 1959. Senere bosatt i Statene.

Relevant i forhold til "Santos" er følgende utdrag i brev dat. 3. mai 1954 Banes, Oriente, Cuba til sin barndomsvenn Fridtjof Jahnsen (min far) i Tønsberg:
".... Som du husker reiste jeg ut som 2den styrmann med "Lisholt" til Ivaran. det var min paaskjønnelse fra dette rederi for den tjeneste jeg hadde gjort selskapet under krigen, ikke bare aa ha seilt hele tiden for selskapet men ogsaa gjort mitt lille til at Ivaran fikk baaten "Alf Lindeberg"som de fremdeles har. Men det var vel ikke annet aa vente efter den rapport som antagelig "Stor-Admiral_Kaptein" Mons Augestad fra Drammen sente til rederiet om mig efter krigen. Noen ganger er man desverre saa uheldig aa komme sammen med det vi sjøfolk kaller real son of beaches, derfor hadde jeg ingen skrupler da jeg spilte dem ett trikk i New York. Som du vet hadde jeg 18 maaneders kontrakt og bare noen maaneder paa "Lisholt". Den eneste vei til aa bryte en kontrakt til sjøss er enten aa bli syk eller gjøre sig umulig. Syk ville jeg nødig spille, men jeg lurte dem allikevel. Da baaten skulde gaa fra Philadelphia til N.Y. kjøpte jeg mig en klunk. Jeg hadde 18 til 4 vakta som 2den styrmann, saa rett før styrmann kom paa brua kl. 4 om morran før N.Y. tok jeg en god klunk med whisky i munden og vasket truten godt med whisky saa jeg var sikker paa at jeg luktet av brenvin. Dette vilde bli rapportert øieblikkelig til kapteinen som hensikten var at 2den styrmann luktet av brenvin. Alt gikk som planlagt og Damsleth i N.Y. fikk det litt kjedelige opdrag og fortelle mig at rederiet helst saa at jeg tok en ferie, til hvilket jeg ikke argumenterte. Derfra kom jeg inn i United Fruit og der behøvde jeg ikke brenvin. Jeg stod mig godt med de karene. ....."

Kjønnerød var i den cubanske byen Banes da Castro tok makten i 1958/59. I brevet datert Banes 11. januar 1959 til Fridtjof Jahnsen siteres:
Godt nytt aar; fred paa jorden includert Cuba og takk for julekortet deres. Ser du skriver den første sneen kom til gamlestaden den 7. desember ifjor. Dere slaar oss der, men saa kan vi fortelle at vi har oplevet revulosjon som i for sig vel er litt utenom det vanlige i Tønsberg og omegn. .... Joda, vi har det fortsatt bra. Litt braaget var det en tid. Endel skjyting og slikt. Var en ute efter mørket var en ikke sikker paa at hue satt lenger der det skulde sitte, men det gikk det ogsaa. Banes datt som en dritt naar "karane fra skauen" først gikk paa. Haar og skjegg rakk ned paa magan men du verden for redskap de hadde og slaass med. De mest moderne vaapen og alt gikk ordnet for sig. Da de gikk paa falt den ene byen efter den andre fort og presidenten, og hans drabanter hadde akkurat nok tid til aa faa med sig sine millioner og komme sig ut. Nu kan de vel sitte trygt over i Santo Domingo og spille fem øres kuler med sjelve sjefen over der; han som er doktor generalissimo. Der har de jo støveren fra Argentina ogsaa, Peron. .....".

Santos står omtalt på denne siden.


  Hjem | Odd Conrad Holm | Hobbyer | Genealogi | Linker | Gjestebok | Søk