Hjem | Odd Conrad Holm | Hobbyer | Genealogi | Linker | Gjestebok | Søk  

Ship Index

Gjestebok-beskjeder, Side 8 - fra jan.-2009

De eldste beskjedene begynner nederst på siden. E-post-adresser blir utelatt for å unngå Spam, men kan skaffes.

For å se menyen, og for å legge inn beskjeder, gå til hoved-boken.

-------------------------------------------------
28. dec.

Fra: Jan Vetrhus

Min far Rasin Vetrhus seilte under hele krigen, men vi som er igjenn vet veldi lite va han opplevde. Hadde vert kjekt om vi kunne fot rede på vilken båter han seilte på under krigen. Er selv sjømann har seilt i 20år er nu pensjonist. Min far døde for 20år siden, ble veldi lite snakk om tiden han seilte.

Hilsen Jan Vetrhus

(Jeg fant Rasin Vetrhus i mannskapslisten for Bayard. Ellers foreslo jeg Riksarkivet).

-------------------------------------------------
28. nov.

Fra: Lily

Einar Godøy

til Karl Morten Bårdsen

Hei ,

Einar Godøy i New Jersey, min onkel - gift med Lilly, min mor Sonjas (f. 1940) søster. Bosatt i New Jersey, død av hjerteinfarkt for ca. tre år siden. Fra Godøy - er dette din onkel?

mvh
Lily (etter tante og farmor). Oppvokst i NY, USA

(Karl Bårdsens adresse er oversendt til Lily. Han har en beskjed i Gjesteboken datert 3. nov.-2007, altså på Side 6).

-------------------------------------------------
15. nov.

Fra: Arild Holberg, 6570 Smøla

Morfar

Tenk om der kunne finnes noen som kunne gi meg opplysninger om min morfar Carl Johan Eriksen, født 1888 i Kristiansund, død sansynligvis rundt 1963 i Montevideo/Buones Aires. Han jobbet i en årrekke som telegrafist på Syd Georgia (Gryteviken) både før og, tror vi, etter krigen. Han kom ikke hjem etter krigen, men vi vet at han fikk en datter i Montevideo under krigen, men vi vet ikke navn på henne eller moren (har bilde av vår tante.) Vet ikke hvor vår morfar ligger begravet, eller om vår tante fremdeles lever i Montevideo. Tror vår morfar jobbet for Compania Argentina De Pesca etter krigen. Før krigen tror vi han jobbet for rederiet Klaveness. Er der noen som vet noe der ute?

-------------------------------------------------

14. nov.

Fra: Odd-Steinar Dybvad Raneng

Hilsning fra Australia

Hei Siri, Det var artig å finne din webside i dag. Jeg har hatt dit navn i mine arkiver siden 2001 og i dag når jeg leitet etter en Norsk båt som var torpedert av U19 i første verdens krigen i 1915 fant jeg websiden din. Når jeg så navnet Hembre og da navnet Ola Markusen Holmstrøen var det på tide å slå opp i arkivene mine. Ola er min femmennig fire ganger foskjøvet. Går vi tilbake til 1658 når din 5te tippoldemor Sollaug Olsdatter Hembre var født så finner vi at hun var også min 6te tippoldemor. Så det var artig syns jeg. Og går vi tilbake til ca 1600 og Johan Johansen Hembre så har vi et par tippoldefarer mer der igjen. Jeg har deg i mine arkiver som Åse Siri Holm og du er min mors åttemenning dvs. min åttemenning en gang foskjøvet. Jeg bor i Australia og har bodd her siden 1954 når jeg var 8 år gammel så jeg er et par år eldre enn deg og skravler litt :-)) Webadressen min er www.vikingsaga.tribalpages.com . Setter du dette på siden din så har du tillatelse og ta bort skravlet.-))
Mvh,
Odd-Steinar Dybvad Raneng

-------------------------------------------------
29 okt.

Fra: Kjerstin Myren Bjelland

Skoleskipet Tordenskjold 1937

Hei!

Kom over denne linken med bildet av elevene ved Skoleskipet Tordenskjold i 1937. Jeg er prosjektansatt på Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum og jobber med utstillingen på Trondhjems sjøfartsmuseum. I den forbindelse tar vi et "dypdykk" i Skoleskipet Tordenskjold og dets betydning for Trondheim som sjøfartsby. Vi har bl.a intervjuet noen som har vært elever der i 1934 og 1937! (høsten 2009). Jeg kan derfor hjelpe deg/dere med å identifisere noen på bildet!

I 1.rekke (foran) som nr 2. (fra venstre) Førstestyrmann Yngvar Vold (som et barnebarn hadde skrevet). Til høyre for han sitter Kaptein Conrad Hansen og ytterst til høyre (foran) kokken Lund

Bak Lund (rad 2) er da din far Odd Conrad Holm (forøvrig nyttig informasjon for oss)
I rekke 5, helt til høyre er Peder Hammer. I rekke 6 nr. 3 fra venstre er Oddvar Østmark (senere skipper i NFDS). I rekke 7, nr 3 fra venstre er Johan Brødreskift (senere los i NFDS) og i rekke 8 nr 6 (til høyre) Jens Kvam.

Jeg har sjekket listene i arkivet vårt og finner desverre ikke hverken Rolf Ludvig Larsen eller Leif Gilde på listen i 1937 (De må ha gått et annet år)

Mvh, Kjerstin Myren Bjelland

Bildet det er snakk om her er på denne siden.

-------------------------------------------------

26 okt.

Fra: Torstein Nilsen

Japansk fangenskap/internering

Min far satt i Shanghai fra sent -41 til krigens slutt, sensommer -45. Han er i dag 85 år og særdeles god form. Han var også på Tyr da den ble bombet ved Hull, men mønstret av og over på ny båt. Han var altså ikke med da Tyr ble senket ved Nova Scotia, men det var bestekompisen Peder Even Kristoffersen fra Lyngør.

(Her er det jeg har om Tyr).

-------------------------------------------------
9. okt.

Fra: Stian Juell Sandvik

Marathon

Jeg er veldig imponert over siden din. Min oldefar var kaptein på D/T Marathon, hans navn var Trygve Wright Juell. Desverre virker det som han fortalte lite om til min mormor om krigsårene. Jeg har blitt fortalt at han fikk Malaria og måtte tilslutt mønstre av. Om du eller noen vet noe om han og båten, om det er noen som ønsker informasjon som min mormor eller bilder så er det bare å si fra.

(Her er siden min om Marathon).

-------------------------------------------------
8. okt.

Fra: Tor Idar Larsen

Finn Thorsager

Boken om jagerflyver Finn Thorsager, første nordmann i luftkamp er nå til salgs på nettet. www.finnthorsager.com

Et must for alle historie-interesserte!

-------------------------------------------------
23. sept.

Fra: Kåre Aasebø

TAMPA

Jeg hadde ett bilde av TAMPA i Ålesund rundt 1925, i gratis avisen NyttiUKA idag. Da gjorde en leser meg oppmerksom på at TAMPA ble bomba 13 Mai 1942 den gikk da på grunn øst for Høgstein Fyr på Godøya ved Ålesund. Den var full lasta med kull og på vei til Kristiansund. Den stod på grunn nede i fjøra i flere måneder. Det var allierte fly som bomba den. Kapteinen var Wilh.Wilhelmsens yngste skipper en LERKE. Magne Godø på Godøya vet mer. Vennligst gi meg en mail addresse så kan dere få bildet til hjemmesiden.
Hilsen
Kåre Aasebø

(Her er Tampa)

-------------------------------------------------

11. Sept.

Fra: Kjell Olav Stinessen

Konvoy PQ

Hei,

Var det konvoy PQ-17 som av en misforståelse ble forlatt av British Navy?

Stemmer det.

-------------------------------------------------
26. aug

Fra: Andreas Astgård

Mari

Hej!
Ser att du inte har möjlighet att ge upplysning om speciella personer men jag undar var jag kan finna mer information om båten Mari och dess kapten Ole Stidal. Ole var min mormors far och jag har inte fått höra så mycket om hans resor under andra världskriget. Vore så tacksam om jag kunde få lite hjälp.

Med vänliga hälsningar Andreas

Jeg har dessverre bare det som står på siden om Mari

-------------------------------------------------
24. aug

Fra: J. Holm

VIKTIGE MILJØTIPS!

Vi har kommet til et punkt der vi alle må tenke og handle miljø enten vi liker det eller ikke! På www.1000ting.net er kanskje de beste miljøtipsene som er å oppdrive! Bry deg du også! Vi har egentlig ikke noe valg! Gå inn på 1000ting.net og klikk deg inn på VIKTIGE MILJØTIPS!

-------------------------------------------------
23. aug

Fra: Gudmund E Hillestad

m/s Tolla

Oversender data på manglende fartøy i database for fartøyer i hjemmeflåten. M/S Tolla Kallesignal MSVR, levert fra Havstad Baat og Treskipsbyggeri, Arendal.
Fartøyet var i min bestefar, Gudmund Seeberg eie fra 11.1933 til 5.4.1946. Se og http://www.skipet.no/multimedia/30-verksteder/119-arendalsverksteder

Vil sende et bilde noe senere.

Takk skal du ha (feil E-post-adresse var lagt igjen, derfor kan jeg ikke svare via E-post). For øvrig er det mange skip som mangler fra Hjemmelfåten, da jeg må konsentrere meg om uteflåten.

-------------------------------------------------
10. aug.

Fra: Henrik Krüger

Bari

Hej Siri

Du tager et vist forbehold med hensyn til mine oplysninger om, at MS Hermelin var til stede i Bari under bombardementet. Der var fem danske sømænd ombord, og de har både i dansk radio og TV berettet om deres oplevelser i Bari.
Iøvrigt var det ikke Salamis, som du skriver, der tog overlevende fra Lars Kruse om bord, men Norlom. Såvel danskerne som den norske besætning blev lidt senere reddet af en motortorpedobåd, inden Norlom selv sank.

Venlig hilsen
Henrik Krüger

Her er det jeg har om Hermelin, og her er siden min om Norlom.

-------------------------------------------------
7. juli

Fra: Per Nygård

Sjömann

Seilte i mange år på Besseg gen söker historikk

Per

-------------------------------------------------
21. juni

Fra: Lene

Golar Martita

Min far, Knut Jørgensen var på denne båten..hadde vært interessant å sett om noen hadde seilt med han!

(Lenes adresse kan skaffes - Min egen far seilte også med Golar Martita, her er en liste over min fars skip).

-------------------------------------------------
29. mai

Fra: Arne Ivar Solbak

M/S Heina og D/S Inger Elizabeth

Min onkel Malvin Johan Thorvik var matros ombord M/S Heina og båtsmann ombord D/S Inger Elizabeth da disse skipene ble senket febr. 10 1942 og sep. 12 1942. I mannskapslisten for M/S Heina er fornavnet blitt ombyttet. Jeg var oppmerksom på at onkel Malvin hadde hatt 2 skip senket under bena, men først idag ble jeg klar over at det var kun 6-7 måneder mellom hver senking. Det var takket være deg Siri.

Hilsen Arne Ivar Solbak

(Her er siden min om Heina og her er Inger Elisabeth).

-------------------------------------------------
21 mai

Fra: Ole Moen

Mannskap på MTB 711

Etter opplysninger jeg har fått fra Riksarkivet var min bror Randulf Moen mannsakap på denne MTBen. Jeg er intressert i opplysninger om andre som var ombord eller som har opplysninger om denne MTBeren. Min bror døde få år etter krigens slutt og jeg var ikke gammel nok til å skjønne at jeg burde spørre hva han hadde vært med på.

(Hvis noen kan hjelpe Randulf, kan adressen hans skaffes via meg, adr. nederst på denne siden).

-------------------------------------------------
6. mai

Fra: Lina

Pelagos

Min farfar Harry Furuhaug står oppført som Arbeider på Pelagos. Far fortalte aldri om den dagen de ble tatt, og ført til Frankrike. Eller om hvordan de hadde det der. Hvis noen kjente far eller vet noe om dette, eller om dette står skrevet ett sted på nett, ta gjerne kontakt med meg på linakf@hotmail.com
Tusen takk for en flott side. Med spennende historie.
Mvh
Lina

(Her er mannskapslisten for Pelagos).

-------------------------------------------------

3. mai

Fra: Øyvind Børven

Lurer på et sitat

Hei! Du skriver følgende på siden din:

A British publication stated that the Norwegian Merchant Fleet then was "worth as much to the allied cause as a million soldiers."

Hvilken kilde er det snakk om?

Jeg tviler ikke på sitatet, men jeg trenger kilden.

Jeg har hørt dette sitatet flere steder, og har hørt det var Churchill som sa det. Hadde vært greit og fått det på det rene.

-------------------------------------------------

30. apr.

Fra: Aud Steier Griem

MOSLI

Hei, Siri! Lenge siden du hørte fra meg nå. Som du ser, er vi flyttet til Norge, til Stokke i Vestfold. Trives storartet. Jeg har en opplysning ang. et av bildene av MOSLI. Jeg mente bildet var tatt i Norge, men visste ikke hvor eller når, derfor kunne du bare skrive "This one was probably taken in Norway". Nå kan jeg fortelle at MOSLI ligger utenfor Kulltangen i Arendal og tidspunktet er februar 1948. Bildet er tatt en av de få gangene båten var i Norge. Da MOSLI forlot Arendal 7. februar 1948 med kurs for Texas, var mor og jeg med.

Vennlig hilsen Aud

(Her er siden om Mosli).

-------------------------------------------------

30. apr.

Fra: Jon Storløkken

Kvalsund 1 (M 64 HØ)

Hei.
Som tidligere eier og med meget god kontakt med nåværende eier vil jeg gjerne komme i kontakt med deg anngående dine opplysninger om "Kvalsund 1".
det ser ut som at i din ommtale av denne båten er det skjedd en sammenblanding.
Det er forøverig jeg som har samlet og fått laget det som ligger på hjemmesidene til båten.
Håper å høre fra deg snart. Vi oppretter kontakt pr. e-post først, og så kan vi eventuelt snakkes sammen på telefon, Skype, msn eller Yahoo messenger.
Mvh

Jon Storløkken
Surnadal.

(Se Kvalsund).

-------------------------------------------------

19. apr.

Fra: Erik Carlsen

Søka Bilde.

Eg har en farbror som bor i Danmark, som var ombord på D/S TORA 6/2-56. Han har kontaktet mej og har en stark ønske om at få fatt i et bilde av denne båten. Der han var Messegutt ombord. Det ska vara fra Haugesund rederi Og Arendal er og nemnd på dette Tjænsgøringsbetyg før sjømen. Hans Namn er: Ove Carlsen vidare næmnes M/S Norik från Hærnæsand vidare L-Matros. Er det muligt att få hjelp med bild eller bilder hadde det gledet en gamel Dansk fra krigens dager.
På forhond takk

Erik Carlsen

-------------------------------------------------

16. apr.

Fra: E. Knutsen

Det tyske Troppetransportskipet "Donau"

Hei, jeg var kanskje litt rask, jeg så ikke at du hadde denne muligheten for å sende melding. Uansett, jeg sendte følgende melding til E-mail adressen på Webmaster for siden, så jeg sender en kopi her også:

"Hello and good morning.

About 2-3 years ago I posted a message in the forum of Warsailors.com asking what happened to the German troop carrier ship called "Donau", but I guess that noone had any information about the ship. When searching the Internet there was really no information at all. Yesterday I bought a Norwegian magazine called "Vi menn", and thay actually had a small article about the ship. The ship was sunk by 2 members of the Norwegian resistance group, one of them was Max Manus, the other one was Roy Nilsen, they placed limpets on the side of the hull while it was in the harbour of Oslo. On the way going to Germany the limpets exploded outside Drøbak may be 50 kilometers away from Oslo, and the ship sank with the front end driven onto one of the nearby beaches. The ship was left there for a few years until a salvage company got the boat afloat again, I read an article about this many years ago, and it was mentioned that the name was changed to "Bergensiania". What I believed was that the ship was repaired and used again, because the article said that the condition of the ship actually still was very good. One of my friends from work, he was a young teenager at that time, he still remembers that the boat was towed to the harbour of Oslo and emptied of all kind of things that was inside. Anyway, the article in "Vi menn" says that the boat was scrapped in Bremerhaven shortly afterwards, so I guess that the condition was not that good after all. Strange things to read about the story in the books of Max Manus, he told that Roy Nilsen felt so bad about what was done because a lot of horses drowned. So everytime he saw a horse afterwards he actually gave the horse some bread that he was always bringing in his pocket. Find it interesting that you live in Bartlesville, my employer is the ConocoPhillips company, I have been with them for 22 years now. I started working with Phillips 66 back in 1987, and have always been working offshore of Norway, in the oil field called Ekofisk.

Have a nice day Regards Eivind Knutsen, Norway"

-------------------------------------------------

5. apr.

Fra: Magnus Kristiansen

Hvalfangsten

Vil bare takke for en fantastisk database anngående krigsseilerne. Fant denne for ikke mange månedene siden. Da far min ikke glemmer hvalfangsten så lett. Han er født i 1919 og var sammen med sin far de første åra på hvalfangst. Far min var med Ole Wegger som blei tatt av Pingvin i isen i 1941 og som blei brakt til Frankrike. Derfra med tog til Tyskland og videre med Donau til Oslo. Faren min er til sommeren 90 år. Det er fantastisk å kunne vise ham all denne innformasjonen. Hans navn er Valter Kristiansen. Skulle gjerne vist om det var noen som fikk tatt noen bilder om bord på Ole Wegger i denne perioden.

Les mer om Ole Wegger.

-------------------------------------------------
5. mars

Fra: Reidar Haltbakk

Sigvart Wullum sine båter

Sigvart Eriksen Wullum var fra Halsa på Nordmøre. Han tok sin maskinistutdannelse og reiste ut før 1920. Under 2. verdenskrig seilte han for det meste som 1. maskinist. Han tjenestegjorde på disse skipene under norsk flagg: MT FERNCASTLE, GARONNE, FERNMOOR, ANNA KNUDSEN, SOLSTEN, NORDEN og BENCAS. Ifølge bygdaboka for Halsa var han på en båt som ble torpedert og han var den eneste overlevende. Imidlertid har jeg fått vite at ingen av disse skipene ble torpedert (statsarkivet). Men jeg har også fått et hint om at han en periode var tilsluttet en pool i New York. Kan noen gi meg opplysninger om en slik "pool" så ville jeg bli meget takknemlig.

(Jeg har forklart hva en "pool" var i denne forbindelse. Garonne og Anna Knudsen ble torpedert, men ikke senket).

-------------------------------------------------
5. mars

Fra: Thor Bjørkvoll

Minesveipere Varangerfjorden 1944

Hei.
Min far (Ivar Alfred Bjørkvoll f 1924) måtte stikke nordover til Kirkenes i oktober 44 etter å ha blitt etterlyst av tyskerne. Etter hvert ble han hyret på en av minesveiperne der (etter et par dagers forhør). Han har sagt at han opplevde at en korvett ble torpedert og at de deretter slapp dypvannsbomber og plukket døde opp fra vannet. Dette var rett før jul 1944 ute i Varangerfjorden. Han navnga Eglantine - men den ble ikke torpedert ser jeg, mens Tunsberg Castle gikk ned - og i den forb. nevnes det to minesveipere.

Kjenner du til noen annen hendelse som han kunne ha siktet til?

Min far er død og jeg har prøvd å finne mannskapslister, men har ikke fått noen positiv tilbakemelding. Han var på en av båtene Karmøy, Jeløy, Oksøy eller Tromøy.

Etter krigen ble han værende ombord i alle fall til båtene gikk i dokk i nov 45 i Trondheim - hvor han traff min mor og ble gift.

Dersom noen andre leser dette og har informasjon hadde det vært fint å få beskjed.

Vennlig hilsen Thor Bjørkvoll

(Thors adresse kan skaffes - her er det jeg har om Tunsberg Castle).

-------------------------------------------------
4. mars

Fra: Bo "fartygslover" Ask

warsailor ship

Min specialitet är Wilhelm Gustloff och GOYA General von Streuben som sänktes i södra Östersjön "The Baltic sea" 1945. 29.000 personer miste livet. dessa förlisningar / torpideringar är de värsta i världshistorien och detta ägde rum i Östersjön 10 nm. norr om Polen vid Stolpe Bank. Min hemsida http://medlem.spray.se/fartygslover/

(Se Goya)

-------------------------------------------------

23. Febr.

Fra: Øyvind Børven

Lister over torpederte skip

Hei!

Jeg lurer på om det er noe sted jeg kan finne en liste over hvilke norske skip som ble torpedert under andre verdenskrig?

Jeg lurer også på om noen av disse skipene ble torpedert under andre verdenskrig:

Rio Branco
Britamer
Norsk Tank

(Jeg har sagt ifra om at de 3 ovenstående skipene står i alfabetlisten - eller gå til Ship Index)

-------------------------------------------------
6. febr.

Fra: Arne Gjerstad. Rosendal. Norge

Peder Abelsen`s slekt

Hei.

Var inn og kikka på Digitalarkivet, og fann der eit innlegg du hadde laga i 2007. Eg stammar sjølv frå syster til Peder Abelsen, og har noko om slekta bakover, om det kunne vera til hjelp for deg.

Helsing

Arne Gjerstad.

-------------------------------------------------
30. jan.

Fra: Ole Moen

MTB 623

Min bror Randulf Moen var vist nok ombord på denne MTBen og deltok i tokt mot norgskekysten mot slutten av krigen. Han fortalte ikke så mye om det som skjedde da og dessverre omkom han i en ulykke i Oslo 1950 slik at det er ikke lenger mulig å spørre ham.
Jeg ønsker altså opplysninger om denne båten og kanskje en mannskapsliste hvis det finnes.

MVH: Ole Moen, Kragerø.


  Hjem | Odd Conrad Holm | Hobbyer | Genealogi | Linker | Gjestebok | Søk