Hjem | Odd Conrad Holm | Hobbyer | Genealogi | Linker | Gjestebok | Søk  

Ship Index

Gjestebok-beskjeder, Side 6 - fra jan.-2007

De eldste beskjedene begynner nederst på siden. E-post-adresser blir utelatt for å unngå Spam, men kan skaffes.

For å se menyen, og for å legge inn beskjeder, gå til hoved-boken.

-------------------------------------------------
31. des.

Fra: Åe Johansen

m/s "Erling Jarl" Brannen 8/1-58

Jeg leter og finner ikke så veldig mye, men ønsket mitt er et originalfoto fra hendelsen, ett eller flere bilder.

Dessuten står det feil om båten på enkelte nettsider.

-------------------------------------------------
31. des.

Fra: Jon Fredrik Klepzig

"Blåkraver i MTB"

Hei.

Min far, John Klepzig, skrev rundt 1950 boka "Blåkraver i MTB" som bygger på både selv-opplevd liv ombord på en MTB etter krigen og dagbøkene til en krigsseiler, først ombord i jageren Sleipner og sendere MTB'er. Far døde for mange år siden, men jeg har dagbøkene fra denne artilleri-matrosen fra Sarpsborg. Jeg vil gjerne komme i kontakt med hans familie for det er meget interessant mye av det han har skrevet og ALT i tråd med det harde livet/påkjenningene som du beskriver i artikkelen i Allers.

Ta gjerne kontakt hvis du kan tipse meg videre.

Mvh Jon Fredrik

Hvis noen kjenner familien til Per Anker Karstensen fra Sarpsborg, kan jeg skaffe adressen til Jon. Artikkelen han nevner sto i Allers' julenummer som kom ut 17. desember iår (jeg ble intervjuet av dem da jeg var i Norge i okt.).

-------------------------------------------------
27. des.

Fra: Endre Honningsvåg

Julehilsen til Siri

Jeg sender en julehilsen fra Sandnes. Med 7-8 varmegrader er det kun julelysene utendørs som gir julestemning i regnværet.
Jeg fikk en fin bok i julegave med tittel:
"Sjømenn i krig-Krigsseilerne forteller" forfatter Aage A.Wilhelmsen
Jeg håper alt er vel med deg og dine.
Med de beste ønsker for det nye året 2008

-------------------------------------------------
26. des.

Fra: Marte Hegseth

Bare en liten hilsen fra oss i Stjørdal

Hei! Interesant å lese stykket i ukebladet nylig.. Skal hilse fra mamma Åse Holm og tante Anna Holm. Vi har det bare bra!
God jul og godt nyttår!

-------------------------------------------------
13. des.

Fra: Alex. Bjonness

M/S Mim. Forlist i 1939.

Hei
Lurer pa om det er mulig a oppdrive informasjoner om et forlis som fant sted i november 1939?
M/S Mim var et tysk bygd skip, eid av Yngve. Hvistendal. (Tonsberg). Skipet sank ved Reef Dyke, North Ronaldsay, Orkney 1. november 1939 etter et britisk prise mannskap hadde tatt over skipet. Det var pa vei fra Freemantle i Australia til Bergen.
Setter pris pa alt som kan oppdrives av informasjoner vedr. tidligere reise, selve forliset og hva som hente med mannskapet osv. osv.
Vennlig hilsen
Alex. Bjonness

Det står litt om Mim her - ellers vil de sikkert kunne hjelpe med mer oppl. på Ship Forum.

-------------------------------------------------
13. des.

Fra: Jan Erik Wangensten

Takker

Jeg er interresert i historie og har forstått seilerenes tap, både norske og tyske. Det som imidlertid er klart er at de norske sjømenn har en betydelig rolle i oppbyggingen av Norge. Det er pinlig at det er forsent å gi dem belønning/æresbevisning.

-------------------------------------------------
30. nov.

Fra: Arne Vadseth

M/B Bøvåg (M 164 G)

Hei, jeg kom tilfeldig over denne lista med båter som deltok i krigen. Min far var en av eierene til Bøvåg, som står omtalt under "shetlandsfarere". Jeg har et bilde av båten og jeg kjenner/ er i familie med en som var med til England (Karl Nordstrand, mann til min kusine). Han lever fortsatt og kan fortelle mye om turen. Jeg vil gjerne bevare denne historien for fremtiden. I den forbindelse ønsker jeg å utfylle historien under "Bøvåg" med fakta og bilder. Er det mulig å legge dette inn på ditt nettsted?
Jeg er også interessert i å høre om det er andre som har flere opplysninger om krigen og hva som skjedde med båten etter krigen, men det passer vel best på "Forum"? Takk for svar,

Hilsen Arne Vadseth, sønn av eier Ragnvald Vadseth.

(Her er det jeg foreløbig har om Bøvåg - meningen var å skrive mer, men det er bare aldri blitt tid).

-------------------------------------------------
28. nov.

Fra: Fredrik Halvorsen

Ferngulf og William Archer Captain

HEI
Min far var telegrafist på Ferngulf og videre til William Archer Captain. Jeg er noe usikker på årstallet men 1964-1970 - har du noe informasjon om disse båtene hadde det vært fint. Navnet hans var Nils Finn Halvorsen
mvh Fredrik halvorsen

Jeg henviste til Skips-forumet mitt (la meg igjen minne om notaten på hoved-boken, hvor jeg sier at spørsmål om skip ikke bør legges inn her).

-------------------------------------------------
18. nov.

Fra: Erik-Andreas Tangedal

Deltakermedaljen 1949 - 1945

Hei.

Min far ble skutt i Berlin under krigen. Han deltok i Alvær-gruppen her på Vestlandet.
Jeg vil komme tilbake til ham senere.

I dag vil jeg gjerne spørre deg om det er mulig å få tildelt Deltakermedaljen 1940 - 1945 fremdeles.

Som tidligere FN- soldat og erfaring fra 17 år med arbeide for FN- soldater og pårørende får jeg stadig mange spørsmål om forskjellige ting.

Hustru til en Espland fange, nr. 1557, som satt med dødsstraff hengende over seg, har bedt meg undersøke saken. KAN DU HJELPE?
Mvh
eat

Jeg får også stadig spørsmål vedr. medaljer, og ved hjelp av Narve Sørensen, har jeg fått greie på følgende (men jeg kan ikke svare på om det fremdeles er mulig å få medaljen).:

Når det gjelder krigsmedaljer kan man henvende seg til to steder, Sjøfartsdirektoratet i Oslo tar seg av de som var tilknyttet Handelsflåten, mens det er Forsvarsstaben på Akershus Festning som greier med de som var i Marinen. Jeg har fått følgende kontaktpersoner når det gjelder alle spørsmål om krigsmedaljer:

Kontakt Sjøfartsdirektoratet: Odd Hellemsnes, direkte tlf. 22 45 44 78 eller se Sjøfartsdirektoratet

Kontakt Forsvarsstaben: Elisabeth Krüger Østbøll, direkte tlf. 23 09 81 87 (Det kan hende at en Wenche Klyve også svarer på dette nummeret). Se for øvrig her

-------------------------------------------------
12. nov.

Fra: Magne Johan Larssen

D.S FØINA

Kjære dere.
Min far var kaptein på Føina og omkom dermed. Jeg har med stor interesse lest den utmerkede samling av historiene til de norske båtene og sjøfolkenes skjebne dere har samlet. Jeg har med basis i deres samling og andre kilder laget en oversikt over alle senkninger som skjedde av norske skip under nøytraliten dvs fra 1. september 1939 til 9. april 1940.
Jeg var 12 år da Føina ble borte. Vi trodde det var en minesprengning - det husker jeg godt. Vi fikk sjokk da vi senere - når det ble mer åpne kilder om de tyske ubåtene - fikk kjennskap til de folkerettsstridige handlinger med senkning av våre nøytrale skip med alle lidelser for sjøfolkene våre.

Her er siden om Føina.

-------------------------------------------------
10. nov.

Fra: Hans Erik Løkhammer

D/T Malmanger

Hei!
Kom over disse sidene ved en tilfeldighet. Fant min far på siden om D/T Malmanger. Han er idag 85 år gammel. Han overlevde den dramatiske torpederingen av denne båten, og var deretter mange dager i livbåt. Jeg undres på om det finnes noen der ute som vet om det er flere fra denne "Crew" listen som lever idag. Ville vært utrolig interressant å komme i kontakt med de eller deres etterkommere.

Vennlig Hilsen Hans Erik Løkhammer

(Adressen kan skaffes)

Her er Malmanger

-------------------------------------------------
5. nov.

Fra: John Ingebrigtsen

1.verdenskrig

Hei Rolf Kristiansen!
Har sett din mail, har kontaktet min søster i Bergen og som er eldre en meg, og dermed følgelig mer inteligent. Hun kan tilføye at skipet skulle komme fra Bergen. Hun tror at det kan være steameren Venus. Og nå kommer det rigtige, far var fyrbøtter om bord. Kristiansen, du kan ha helt rett på hva du skriver. Men vi kan ikke se bort i fra at far reiste under falsk navn, han økte på alderen og skrev mor sitt navn på lovligheten av at han kunne ta hyre.
At skipet ble torpedert i Biscayabukta er hevet over en hver tvil. Nå skal jeg se med lengsel på om du kan svare meg.
Mvh.John Ingebrigtsen

-------------------------------------------------
3. nov.

Fra: Karl Morten Bårdsen

Torpedobåt 1940

Min onkel, Einar Godøy født 1920, var i tjeneste på et norsk marinefartøy da krigen brøt ut i 1940. Han fortalte blant annet at skipet gjemte seg i Sognefjorden i dagene etter 9. april. Videre fortalte han at marinefartøyet var utstyrt med torpedoer. På et tidspunkt fikk han valget mellom å være med skipet til England eller å gå i land i Norge. Einar Godøy valgte å gå iland i Norge. (Mener at han gikk i land i nærheten av Trondheim, men er ikke sikker.)

På 1990-tallet fikk han en medalje for sin innsats under 2. verdenskrig.

Han døde i New Jersey, Bricktown, for et par år siden.

Kan du/dere gi meg noen tips om hvilket fartøy det kan dreie seg om?

På forhånd takk! Jeg har tidligere hatt stor suksess med å benytte denne siden på letingen etter nær familiehistorie. (Fant at min morfar Martin Kristoffersen Sundøy var på fartøyet Christian Michelsen).

(Jeg har foreslått skipsforumet mitt, og han har allerede fått svar)

-------------------------------------------------
2. nov.

Fra: Peter K Gjetnes

Norske Marine i England

Hei, dette var en utrolig fin webside, du har gjort MASSE arbeid, og det var min datter som fant dette i dag etter aa ha startet med aa lese dagens bt.no om den nye filmen som skal lages av Eilert Munch Lund som skal proeve skape litt godt om alle dem som var ute under krigen. Min far var i handelsflaaten (ikke sikker hvilket rederiet mener Det Bergenske D/S) og ble sendt til Shetland da de var i sjoen under angrepet paa Norge, deretter gikk han inn i den Norske Marine da de ble tildelt noen marinefartoey, basert i Southsea naer Portsmouth. Han var bl.a. med i Murmansk konvoiene, men som din far, ville aldri fortelle noe ! Vet du om der er noe skrevet om disse fartoyene ? jeg har nettopp benyttet linken her til Sjofartsmuseet saa haper de kan hjelpe. Det var jo en skam for Norge den mottakelsen seilerne fikk da de kom tilbake til Norge, og ble plassert i en forfallen barrak i Bergen !
Tusen takk for supert arbeid, vi boer aldri glemme !!!
Hilsen Peter

Flere bøker ble skrevet om dette etter krigen - biblioteket skulle kunne hjelpe

-------------------------------------------------
31. okt.

Fra: Martin Berthelsen

VA 92 L

Hei Siri

Du må gjerne gi adressen min til Robert Ross - jeg sitter og ser på et avisutklipp fra 19. mai 1982 der han står sammen med foreldrene mine og Thistle (tidl. VA 92 L) i Stonehaven.

Det å få båten over til Norge igjen høres ut som et spennende prosjekt. Det ville jo være fantastisk å ha den utstilt i museet i Mandal med kompasset ombord... En annen sak ville nok være å få lokale museumsmyndigheter til å interessere seg for det tilstrekkelig til at det ble utløst noen midler...

Uansett er det spennende for meg å oppleve fortellinger fra barndommen om igjen! Nok en gang takk for en fin website.

Hilsen Martin

Her er båten det er snakk om

-------------------------------------------------
28. okt.

Fra: Martin Berthelsen

VA 92 L

Det var under noe lite målrettet surfing jeg kom over dette rikholdige og interessante nettstedet - spesielt interessant for meg fordi det inneholder informasjon om min fars - Carl Berthelsens ("Karl Bertelsen") englandsfart sammen med 3 kamerater juli 1941. Jeg har faktisk et avisutklipp med en reportasje av min fars besøk i Skottland og gjensyn med VA 92 L i 1982. Kompasset som de hadde med på ferden, med navnene til mannskapet skåret inn i kompasshuset, befinner seg i Mandal bymuseum, men dessverre ikke (foreløpig) på utstilling.
Av de fire ombord var det Kåre Kirkvåg (bror til Rolf) ved siden av Carl som overlevde krigen.
Takk for dette utmerkete nettstedet!
Med vennlig hilsen
Martin Berthelsen

Martin - du la ikke igjen E-postadressen din, så jeg kan ikke kontakte deg. Vil du jeg skal sette deg i kontakt med John Ross (en slektning av en tidligere eier), some er interessert i å skape en interesse for å sende denne båten tilbake til Norge?

-------------------------------------------------
26. okt.

Fra: Rolf Kristensen

Svar til John Ingebrigsten 12.oktober

Har gjennomgått skipslister og forlisrapporter fra 1.verdenskrig og kan ikke finne noen seilskute ved navn Venus. Det var to dampskip med navn Venus og Venus II som ble praiet og senket, henholsvis i Nordsjøen og Biscayabukta. Har du navn på de omkomne kan det tenkes at man kan finne ut noe mer. Det kan jo være at din far husket feil mht navn på båt.

-------------------------------------------------
24. okt.

Fra: Rolf Kristensen

1.verdenskrig

Har gjennomgått skipslister og forlisrapporter fra 1.verdenskrig og kan ikke finne noen seilskute ved navn Venus. Det var to dampskip med navn Venus og Venus II som ble praiet og senket, henholsvis i Nordsjøen og Biscayabukta. Har du navn på de omkomne kan det tenkes at man kan finne ut noe mer. Det kan jo være at din far husket feil mht navn på båt.

-------------------------------------------------
24. okt.

Fra: Ole H. Loftaas

Konvoi HX 160

Hei!
For mange år siden fikk jeg en kopi av konvoilisten for HX 160. Jeg har nettop vært inne på denne saiten og sett at flere skipsnavn mangler i deres liste, så her er de listet etter posisjon i konvoien:
16: Pandorian
22: Courage
23: Vav
26: Dekabrist
35: Cold Harbour
41: Cairnesk
43: Grena
44: Empire Mica
45: Aquolla
51: Dorelian
53: Kolskeg
54: Fagerfjell
63: British Sincerity
72: Dolabella
74: Nueva Andalucia
75: Surrey Mersey
81: Acristales
82: San Demetrio
83: Endurance
84: Athelmonarch
86: Columbia Star
91: Myrtlebank
92: San Ernesto
93: Dipoldon
102: Empire Emerald
112: British Resolution
113: Delphinela
114: Macuba
115: Buenos Aires
123: Glenbank

I tillegg er det markert at skip nr 41 var Vice Commander, nr 51 var Clyde Commander, nr 61 var Rear Commander(?), nr 71 var Commander og nr 91 var Belfast Commander.

Jeg håper dette kan være en del av det store puslespillet. Selv er jeg født i 1945, men samler på brev og postalia fra 2. verdenskrig. Derav min store historiske interesse for krigen.

Mvh Ole L.

Her er det jeg foreløbig hadde om denne konvoien. Se også HX 160 på denne eksterne siden.

-------------------------------------------------
21. okt.

Fra: Kåre Aasebø

D/S EIRA

Matros Bernt Hurlen kan ikke dø på to båter med samme navn. "Nye" D/S Eira var bygd ved Aker i 1896 og det var den som ble bomba ved Nordøyene av allierte fly.

(Feilen er nå rettet opp).

-------------------------------------------------
13. okt.

Fra: Peter W. Mastebogen

Skip av stål, menn ikke stort bedre.

Sluitt å skrive: BÅTER, når dere mener SKIP! Det vitner om dårlig nautisk forståelse og er i utgangspunktet forvirrende og i det praktiske liv livsfarlig!
Tendensen til å helgenforklare sjøfolk fra WWll: Sjøfolkene ville seilt uansett svada om konge, flagg og fedreland! Det så vi før 9. april 1940, og ikke minst i første verdenskrig hvor tusenvis av sjøfolk døde "på Jobb".
Nå er tiden inne til å se seg rundt! Norge er i krig i Afganistan (og andre steder) blir disse helte skadd eller drept, kan og må vi beklage det. Men de er som sjøfolkene, frivillige..de dør på jobb!

Det var da voldsomt til sure miner! Dette er nok en som irriterer seg over absolutt alt; vi kjenner sikkert alle den typen. (Forøvrig har jeg aldri støtt på noe som ligner "helgenforklaring" av sjøfolk fra 2. verdenskrig, snarere tvert imot).

-------------------------------------------------
12. okt.

Fra: John Ingebrigtsen

1.verdenskrig

Hei Siri!
Takk for svar som jeg først fikk se i dag.
Jeg har en historie om min far fra 1.verdenskrig. Min far ville ikke bli hjemme og jobbe på sin fars skofabrik, han rømte 14 år gammel til sjøs som det het. Han løy på alder, skrev sin mors navn på de nødvendige papirer og fikk seg hyre. Så kommer noe litt mer usikkert. Min far forteller. "Jeg reiste ut med seilskuten Venus" vist nok av Bergen. Etter en tid og utenfor Portugal et sted ble de torpedert av en Tysk U-båt. Han fortsetter "vi drev rundt i en livbåt i 14 dg. og til sist hadde vi i flere dager uten hverken mat eller vann" Han kunne navngi mange av sine skipskammerater, også de som døde under forliset og i livbåten. Jeg var ikke klok nokk ung som jeg var til å skrive opp dette. Men de ble funnet halvt ihelsultne og oppbrent av solen og ble tatt inn til Lisabon. Der ble de kjørt rett opp til den Norske konsulen, der ble de vasket og skulle bli bespist. Min far var en morsom mann med et utrolig godt humør. Da han fortalte om det overdådige bordet med mat på store fat og i fleng så overdrev han sikkert ikke. Men kanskje han overdrev litt, eller kanskje var det hans under bevishet som gjenfortalte han historien. "Vi fikk alle først hilse på konsulen enda så sulte vi var, så fikk vi sette oss tilbords og se på all maten. Det første vi fikk var en forrett med litt skinke og to svisker. Da besvimte den første av de skipbrudne, han besvimte av sult, og av mangel på mat. Konsulen smilte, skålte og sa " ta det bare med ro det kommer mer"
Etter dette er historien noe uklar men min far fikk hyre på hvalbåt til Dacar der ble han i fire år og til krigen sluttet. I Dacar skal jeg ha 3 halvsøsken. Min far som var fullbefaren i sko yrket satte i sving, sammen med stammehøvdingen som var far til den han hadde de tre barna med en skofabrik.
Faren min heter Oscar, og skokonsernet i Africa heter i dag "Oscaria" og skal være av en viss størrelse.
Historeien er mye lenger og omhandler mye mer en dette.
Det jeg lurer på er om det er noen som kjenner igjen historien. Alle er nok nå døde men noen er kanskje som jeg blitt gjenfortalt forløpet. Min far het Oscar Hertzberg Ingebrigtsen
Mvh. John

(Johns adresse kan skaffes).

-------------------------------------------------
11. okt.

Fra: Hans Oddvar Strand

Mannskap MT Glittre

Jeg har en fetter Ockar Andersen, den gang etternavn Taumer som var "able seeman" ombord på tankeren Glittre, Smedviks Tankrederi, da den ble torperert 23.02.43 på vei mellom Amerika og England.

Ockar er i dag 86 år, og ved god helse etter alder. Han er opprinnelig fra Tjøme, men har etter krigen vært bosatt i England.

Dersom det er slekt eller enda overlevede fra denne seilasen, vil han sikkert ha kontakt. Så langt jeg har sett av gjestelisten, skal et barnebarn til den omkomne 2.maskinisten Hans Chr. Hansen være bosatt i Larvik. Ytterligere 2 omkom ved denne torpereringen.

Jeg hadde telefonsamtale med fetter Ockar i dag hvor han kom inn på denne saken, og var spent på om det var mulig å få kontakt med noen som enda måtte være i live.

Hans adresse kan en få ved henvendelse til meg. Jmf.e-posten.

Med hilsen
Hans O.Strand

Adressen til barnebarnet av Hans Chr. Hansen er blitt oversendt til Hans Oddvar Strand (hvis adresse kan fås gjennom meg - min adresse står nederst på denne siden). Her er forøvrig det jeg har om Glittre.

-------------------------------------------------
7. okt.

Fra: Hanne marie Larsen

"Jernskip og unge menn"

Leter iherdig etter boken "jernskip og unge menn" av Kalevi Olkio, som en gave til min far. Han er visstnok avbildet og omtalt i denne boken. (Så vidt jeg har funnet ut er vel dette den eneste boken han har gitt ut? Min far husker nemlig ikke tittelen...)

Er det noen som kan hjelpe meg med informasjon om hvor jeg kan skaffe denne boken? Noen som vil selge sin utgave? Eventuellt hjelpe meg å skaffe mer informasjon om forfatteren, så jeg kan få sjekket ut om han har skrevet flere bøker? Det jeg har funnet på internett foreløpig er ganske snevert...

Hadde satt pris på all hjelp jeg kan få, da det hadde betydd mye for min far!:)

Hanne Marie har nå fått tak i boken.

-------------------------------------------------
2. okt.

Fra: John Ingebrigtsen

En liten hilsen!

Hei,
Har sittet og storkost meg og lest historien til Michael Onarheim fra Stord. Jeg er selv fra Stord, og kjenner godt til fam. Onarhein. Jeg kjenner navnene på alle de personer som Onarheim har benevnt. Ja jeg har også truffet mange av dem i live. Nå skal jeg lese videre på andre sine krigshistorier.

Jeg er bosatt i Spania, her har jeg bodd med min familie i snart ni år. Vi har et barn som går på den norske skolen i Quesada, rett utenfor Torrevieja, og en voksen jente som studerer i Mexico.

Ønsker med dette å sende en hilsen til alle kjente på Stord og utenfor øya.
Mvh.John Ingebrigtsen (X Stording)

Her er Michael Onarheims historie.

-------------------------------------------------
28. sept.

Fra: Ellef Ellefsen

m/s Hansa Lubeck 1990

Hei!
Ser at der er en Kåre B Kristiansen som har skrevet i denne gjesteboken. Jeg prøver å få tak i en Kaptein ved det navn som i 1990 var gift med en Australsk dame. Dei hadde 2 gutter sammen. Dei bodde da i Yorkshire.
Jeg seilte med han i 1990. Da var jeg Maskinsjef og han Kaptein.
Dersom dette er samme mannen (ca 68 år nå) ville jeg vært taknemlig for opplysninger om han.
På forhånd takk.
Med hilsen
Ellef Ellefsen

-------------------------------------------------
24. sept.

Fra: Jarle Skjørberg

Belnippon

Den 29. juni 2004 skrev Terje Omdahl et innlegg. jeg har redigert litt på teksten for å korte ned innlegget litt.

Omdahl skriver;

....Jeg seilte selv som telegrafist fra 1963 - 1970. Jeg var hele tiden i Belships Company Oslo og favoritt båten var Belnippon som jeg var ombord i fra den var ny i 1964 til 1966....

Mvh
Terje Omdahl

Min onkel, Arne Andresen, seilte for Belships. Han var også ombord fra og med Belnippon ble hentet ny fra verftet. Min onkel og jeg har pratet mye om tiden til sjøs. Mange minner og fasinerende historier kommer nærmest på rams. Han har hatt lite tro på at det var mulig å oppdrive noe bilder eller materiell om de båtene han var om bord fra denne tiden. -Onkel var en en ivrig fotograf og tok mange bilder av båter, havner og ikke minst mannskapet når det var tid til dette. Dessverre er mesteparten av disse bildene og filmene blitt borte. Mye ble lånt bort for å ta kopier men ble borte. Er det noen som husker Arne og kanskje har bilder i fra tiden med Belships?

Jeg vet dette ville onkel sette stor pris på

Takk.

Jarle har fått adressen til Terje Omdahl.

-------------------------------------------------
24. sept

Fra: Steinbjørn Mentzoni

Senking/D.T. Nordfjell

Har funnet de opplysninger jeg trengte

mvh
SM

-------------------------------------------------
24. sept.

Fra: Steinbjørn Mentzoni

D/T Nordfjell

Skadet like før krigen slutta i 1945. Information/sjøforklaring evt. foto

mvh
Steinbjørn Mentzoni

Her er siden min om Norfjell (staves uten d). Mulig Riksarkivet har sjøforklaring.

-------------------------------------------------
17. sept.

Fra: Liz Helen Christensen

Hei,
Sender en hilsen fra Stavanger i Norge. Min bestefar døde på Britamsea 25.01.43, og slik kom jeg innom dine sider. Veldig bra at du har laget denne siden, slik at slektninger kan finne sine, og kanskje få vite mer om hva som skjedde under krigen.
Ser at vi har svært like hobbier ;) Jeg har sydd både moteantrekk og hatter, og har siden tatt kurs i Photoshop, illustrator, m.m.
Ser at du har slekt i Rogaland. Siden jeg bor i Stavanger, og du bor i USA, kan jeg kanskje hjelpe deg hvis du har behov for å finne litteratur eller annet på det lokale biblioteket. I så fall, kan du når som helst kontakte meg på mail.
Jeg ha forøvrig bodd i Lillesand, og reiser dit på sommerferie såfremt jeg har tid. Trenger du noe fra sjømannsforeningen, kan jeg prøve å finne det når jeg er der nede. Kan evt. formidle kontakt med bestyreren, som jeg kjenner.

Vennlig hilsen

Liz H.Christensen,
Stavanger

Her er det jeg har om Britamsea.

-------------------------------------------------
16. sept.

Fra: Aud Steier Griem

Mosli

Hei, Siri!
En gledelig melding fra meg: Jeg er blitt kontaktet av en person med tilknytning til Mosli. Det er sønnen til kaptein Pedersen som min far var på Mosli sammen med siste del av krigen og en tid etterpå. Denne mannen er 10 år eldre enn meg og var som gutt sammen med foreldrene mine på Mosli før jeg ble født! Det ser ut til at jeg har bilder av hans far på Mosli, noe han selv ikke har og derfor etterlyser. Veldig hyggelig for oss begge.

Gledelig melding nr. 2: Mannen min og jeg flytter til Norge i november. Vi bygger oss hus i Stokke i Vestfold.

Mange hilsener fra Aud

Her er siden min om Mosli

-------------------------------------------------
23. aug.

Fra: Stig Jerlow Jacobsen

m/t Nyholt

Hei,

Min bestefar var 1. styrmann Harald Hansen på Nyholt, og i min oppvekst så jeg et bilde som var tatt fra St. Clair når de plukket opp livbåten. Bildet tror jeg var fra en kanadisk avis, kan vi poste en melding for å sjekke om noen har kjennskap til bildet evt hvilken avis det ble trykket i?

mvh

Stig Jerlow Jacobsen

Hvis noen kan hjelpe, kan jeg skaffe Stig's adresse - min egen adresse står nederst på denne siden.
Her er forøvrig siden min om Nyholt.

-------------------------------------------------
22. juli

Fra: Kåre Nordahl Lundby Garsow

Hej Siri.
Jeg har mange gange været inde og set på siden, som har været til stor nytte for mig. Jeg har sendt alle de oplysninger angående Ingerfem, som det har været muligt at finde frem til. Det kan jo være, at andre har nytte af dem.

Kåre har sendt meg massevis av stoff han har samlet om U-631 (inkl. en del av KTB'en på tysk). Hvis noen er interessert, kan jeg nås via adressen nederst på denne siden. Ingerfem er forøvrig å finne på denne siden.

-------------------------------------------------
25. juni

Fra: Bjørn Erik Hansen

Flott side

En flott side med interessant lesning...

Har selv reist til sjøss på 80-tallet

-------------------------------------------------
13. juni

Fra: Emil S. Halset

Krigsseilerhistorie

Jeg har en kort periode prøvd å nøste opp min fars krigshistorie, fra han mønstret på Sirehei i Narvik i februar 1940, via Jamaica, Trondheim, styrmannsskolen i London, og til krigens slutt da han var på Kong Haakon VII. Dette er et møysommelig arbeid som krever mye tid. Det er mye info. på nettet men det mangler også mye så dette ble ikke enkelt. Jeg har vært innom Riksarkivet, og prøvd å kartlegge hva som finnes på nettet.

Hva jeg skal bruke informasjonen til senere, hvet jeg ikke. Det er avhengig hva jeg finner. Jeg er helt i startfasen og prøver å finne rutene til Sirehei og Jamaica. Etter som jeg forstår gikk alle skip i en eller annen konvoy når de gikk mellom UK og US. Iflg. fars fartsstidsoppgave krysset han Atlanteren 10-11 ganger i den perioden han var på Jamaica, men jeg finner ingen ting i konvoyregistrene på nettet. Jeg finner ikke noe norskregistrert Jamaica i konvoiregistrene overhode??? Dette er frustrerende. Men ser at registrene på nettet er ufullstendige.

Min fars navn var Emil Halset (Hansen) fra Harstad.
Har du noen tips.

Hilsen Emil S. Halset

I svaret mitt sa jeg bl.a.:
Jeg har hundrevis av konvoier på nettstedet mitt, og syns også det er litt pussig at Jamaica ikke er nevnt i dem, slik som så mange andre norske skip. Jeg har nesten alle østgående nord-atlantiske konvoier, men veldig få vestgående. Det faktum at hun ikke dukker opp, kan muligens bety at hun var i tjeneste andre steder i verden, med mindre hun var rask nok til å gå uten konvoi, men det tror jeg ikke.
Hun dukker heller ikke opp i Gibraltar-konvoier, eller Freetown-konvoier.

Det er mulig du kunne få tak i komplette ruter fra Public Records Office i Kew (de kaller det "movement card"). Det er også mulig at jeg får disse selv i framtiden, men vet ikke nøyaktig når. Bare som et eksempel på hva de viser, kan du gå til Santos.

(Her er forøvrig det jeg har om Jamaica, og her er Sirehei og Kong Haakon VII).

-------------------------------------------------
1. juni

Fra: Henrik Krüger

Hermelin

Du nævner kun fem norske skibe til stede i Baris havn under bombekatastrofen den 2. december 1943. M/S Hermelin var også stede, men slap hurtigt ud af havnen under bombardementet. Jeg talte i går med én ud af fem danske sømænd ombord på Hermelin. Er det muligt at finde ud af, hvor mange danske sømænd, der var ombord på de fem andre norske skibe i Bari, og om nogen af dem eventuelt blev dræbt eller såret. Jeg er i færd med at researche til en bog om det danske skib "Lars Kruse", der blev sænket i Bari.

Med venlig hilsen
Henrik Krüger

(Se Salamis)

-------------------------------------------------
28. mai

Fra: Jim Andre Nesset

Fagersten

Hei Kåre B Kristiansen - jeg såg du hadde skrevet i gjesteboken ang Fagersten, har du noen epost adresse eller tlf nummer jeg kan få tak i deg på

mvh Jim Andre Nesset

(Kåre B. Kristiansen la inn en beskjed 8. mars, lenger nede på denne siden - de har fått hverandres adresse av meg).

-------------------------------------------------
20. mai

Fra: Øistein Eriksen

M/T Rigmor og D/S RIMAC

Hei!

Jeg har begynt å nøste i min fars sjøhistorie. I den forbindelse kom jeg bort i din side. Fabelaktig mye arbeid som er lagt ned her!

Til din info besitter jeg flere bilder av mannskap ombord på D/S Rimac (periode 1937 - 38) samt bilder av båten tatt i Hull og London. I tillegg har jeg et bilde av en båt ved navn M/T Rigmor. Denne har en "W" i skorsteinen, men jeg vet at min far ble avmønstret i Gøteborg 27-06-40, som det heter i attesten: " på grunn av omstendighetene". Attesten er underskrevet av 1.styrmann Petter Runde og er datert Gøteborg 05-07-40. Min fars navn var Erlioth Johan Kristian Eriksen.F 220818.

Hører fra deg hvis noe av dette er av interesse.
Mvh Øistein Eriksen, Ubergsmoen, 4985 Vegårshei.

Her er det jeg har om Rimac, og her er Rigmor.

-------------------------------------------------
8. mai

Fra: Roger

Sjøfolk i depresjonstider i New York

Hei.

Er det noen som kjenner til sjøfolk som opplevde å levde på søppelfyllingen "Ørkenen Sur" fra ca 1920-1934?

Hvis noen kan hjelpe Roger, har jeg adressen hans.

-------------------------------------------------
29. apr.

Fra: Margaretha Högström

M/T Buesten, Simon Sinclair Fjeld

Hei!
Det hender jeg er innom og kikker på disse sidene, en stund siden sist nå. Så da fant jeg en hilsen fra Dag Orseth til Pål Garberg ang Simon Sinclair Fjeld. Fødselsdatoen Dag Orseth sitter med må ansees som feil, i de papirer jeg har sett er Simon født i 1916. Og etter hva han oppgav til sin kone, min mor, var han født i Hallingdal. Da Simon angivelig omkom etterlot han seg, i tillegg til en sønn, Påls far, altså også en kone, Lilly. Sammen hadde de en datter født i 1939, men som dessverre døde ett par måneder før sin far. Simon og Lilly levde et omflakkende liv i perioden 1938-1941. Om noen skulle sitte med opplysninger om disse to fra Dagali, Fredrikstad, Slagen, Larvik eller andre steder i området rundt Oslofjorden så vær vennlige og ta kontakt! Spekulasjonene omkring hvorvidt Simon kan ha overlevd forliset er ikke ukjente. Og ikke for å fornærme noen, men Simon var en taskenspiller, som utmerket vel kan ha overlevd - og levd videre under en annen identitet. Dette var en av hans spesialiteter! Men på et vis har vel tiden løpt fra oss, for finnes det lenger noen der ute som husker Simon? Og er det i så fall under den identiteten de kjente ham? Blant annet skrev han små noveller - under psevdonym...

Her er en beskjed fra Pål Garberg fra 2001. (Margarethas address kan skaffes via adressen nederst på denne siden).

-------------------------------------------------
12. apr.

Fra: Jan Tellefsen

Krigsmedaljer WW II

Har over tid forsøkt å finne ut om hvorfor min far, Kaptein Leif Schrøder Tellefsen ble tildelt St.Olavsmedaljen med Ekegren. Riksarkivet har ikke funnet noen dokumentasjon som beskriver hvorfor han fikk denne utmerkelsen.
Han mønstret på D/T Madrono som styrmann i sept/okt 1939, og førte samme båt fra april 1941 til avmønstret i Melbourne 16. mai 1942.
Utmerkelsen ble tildelt 10 nov 1943 som kaptein på M/S Norma.
Ville være svært takknemlig om opplysninger til hjelp i videre søk.
Mvh Jan Tellefsen

Dette kan jeg dessverre ikke hjelpe med.

-------------------------------------------------
5. apr.

Fra: Eirik Moss

Bilde av D/S H.C. FLOOD

Hei!

Har avfotografert maleri av D/S H.C. FLOOD.
Min svigersønns bestefar var kaptein. Viss det er interresse for bildet, send en e-mail adresse.
Mvh
Eirik Moss

Her er det jeg har om H. C. Flood.

-------------------------------------------------
2. apr.

Fra: Christoffer

Samuelsen

Leter etter en med etternavn Samuelsen fra Norge...satt på bussen da han kom på å var full han påsto han var på skipet Jageren Arendal eller noe..han fortalte en lang historie. å prøver å finne ut om den var sann, ved å få bekrefta at han var mannskap på skipet..kan du hjelpe?

-------------------------------------------------
31. mars

Fra: Thor Egil Jensen

Berge Istra

Morten Paasches søken etter opplysninger om Berge Istra datert på denne siden 9. august 2002.

Forstår det slik at det er vanskelig å finne opplysninger om denne ulykken. Vet ikke om det er relevant , men jeg har en bok hjemme skrevet av Otto Risanger i 1976 som heter "Skipet som ikke kunne synke" "Historien om Berge Istra og sikkerheten til sjøs".

Mvh. Thor E. Jensen

Beskjeden det refereres til her, står på side 1 av Gjesteboken.

-------------------------------------------------

30. mars

Fra: Kari Lovise

Blia-forliset

Hei! Kjempefin side dette her. Vart veldig glad då eg såg ho. Eg lurte på om de ville ha meir informasjon om Blia-forliset. Eg fann ei side med meir informasjon på norsk. http://fuv.hivolda.no/prosjekt/mosakan/blia.htm

Dette er ein del frå eit prosjekt ved høgskulen i Volda.

Blia-forliset er meg og mange andre mennesker frå Bømlo nærme, då 5 av dei som gjekk ned var bømlingar. For meg er det spesielt avdi bror til bestefar min gjekk ned i forliset.

(Se Blia)

-------------------------------------------------
24. mars

Hurtigruten
Velkommen til www.hgra.piczo.com

-------------------------------------------------
22. mars

Fra: Siri Lind Johannessen

Kommer du til Norge?

Hei Siri (navnesøster)!

Som aktive i Vestfold Slektshistoriesenter utenfor Tønsberg, er vi stadig på jakt etter gode møtetemaer og foredragsholdere!

Fordi jeg stadig er en tur innom de interessante nettsidene dine, kom jeg til å tenke på at du kanskje tar en tur til Norge iblant? Vel, uansett når det måtte bli -neste gang du kommer, vil vi veldig gjerne at du setter av tid til å besøke oss. Tror du det er mulig?

Dette er adressen til det nye slektsforumet på nettsidene våre, som du gjerne kan distribuere.

http://www.vestfoldslektshistorielag.com/forum/phpBB2/viewforum.php?f=8

Med vennlig hilsen Siri Lind Johannessen

-------------------------------------------------

18. mars

Fra: Harald Sten Hauglin

Min onkel Harald Stene og M/T Barbro

Jeg har en liten historie å fortelle og noen foto. Den er om min onkel Harald Stene som gikk ned i konvoi i 1941 med MT Barbro og min tante Mary. De var gift i noen få lykkelige dager i 1941 etter 2 dagers varsel i et telegram om anløp i Kristiansand.

Jeg traff ham aldri men har arvet navnet hans og har noen foto både av båten og han om det skulle være av interesse.

Det ville også være av interesse for meg å finne fram til mer informasjoner.

Jeg skriver gjerne mer om denne på nettsidene om det skulle være ønskelig og kan også sende med fotoene.

Her er siden om Barbro.

-------------------------------------------------

17. mars

Fra: Jan Schjatvet

Annavore - Gerhard Reichelt.

Jeg har for første gang sett "warsailors", og ser at "Annavore" hvor min morfar Gerhard Reichelt var skipsføer, er omtalt. Familien Reichelt ble en hårt prøvet familie under krigen 1940-45. I sin bok "Bittema - Gjennom KZ til friheten" (J.W.Cappelens Forlag a.s, ISBN 82-02-10697-4), skriver Matilde Reichelt som selv var Nact und Nebel fange bl. a. om sin far, og sine to brødre Borti og Erik, som alle mistet livet i sin kamp for fedrelandet.

Annavore står omtalt på denne siden.

-------------------------------------------------
14. mars

Terje Nordseter

Krigsseilere

Hei
Sitter å går igjennom min bestefars gamle papirer, han var valfanger i Salvesen frem til krigen brøt ut.
var deretter i den britiske marine frem til 6.10.42 for deretter å tjenestegjøre i den Norske Marine. Er meget interessert i å finne ut av hvilke skip han var på under krigen, finnes det noen register man kan søke i for å finne enkeltpersoner?

Foreslår som regel Riksarkivet for slike forespørsler (særlig hvis det gjelder handelsskip).

-------------------------------------------------
9. mars

Fra: Anton Dalholt

Ds Bolette - Fred. Olsen

Hallo Siri
Igjen takk for et fantastisk oppslagsverk. Det blir bare bedre og bedre. Som sagt var min farfar Anton Andreassen Dalholt ombord i Ds Bolette tilhørende Fred. Olsen da den gikk ned utenfor Englands kysten. Muligens er det forsatt noen som vet eller husker noe fra det forliset. Håper å høre fra en eller annen. Takk så lenge

Mvh.
leif Anton Dalholt

Anton's adresse kan skaffes via adressen nederst på denne siden. Her er det jeg har om Bolette.

-------------------------------------------------
8 mars

Fra: Kåre B. Kristiansen

Fagersten

Hei, til Jim Nesset som etterlyste opplysninger om Fagersten, (den 26/1 - lenger nede på denne siden); min morfar Jonas Arvesen var øverste overlevende offiser og skrev en rapport om torpederingen, som jeg har kopi av. Ta gjerne kontakt.

(Her er siden om Fagersten)

-------------------------------------------------
8. mars

Fra: Magne Skau

Takk!

Kjempeflott side! Min farfar seilte ute fra høsten 1939 til sommer 1946. Har funnet flere av "hans" båter. Han ble torpedert 3 ganger i disse åra, og døde dessverre alltfor ung, i 1969. Jeg traff han aldri. Føler på en måte at jeg blir litt mer kjent med familien min gjennom denne sia! Keep up the good work!

Magne

-------------------------------------------------
26. febr.

Fra: Bjørn Augestad

Litt informasjon til deg om M/S Santos

Ved en tilfeldighet kom jeg over denne siden: http://www.warsailors.com/singleships/santos.html#crew

der min grandonkel er listet som kaptein.

I tillegg skriver du(?): * Strangely, Mons Augestad is also listed as 3rd mate. I'm wondering if the 3rd mate should be the 1st radio oprator listed below?

I familien fantes det to stykk Mons Augestad, både min onkel og grandonkel het Mons. Så vidt jeg vet/husker, seilte de sammen under krigen. Min onkel Mons seilte altså under sin onkel Mons, som var kaptein.

Håper det oppklarer "mysteriet" med to Mons Augestad på samme skip.

Vennlig hilsen
Bjørn Augestad

-------------------------------------------------
18. febr.

Fra: Thore Kibsgaard

Ebay auksjon!

Hei,

hvis noen vet om hvem denne gjenstanden egentlig tilhørte kan den kanskje komme til rette person, se denne auksjonslinken!!!!

Mvh

Thore Kibsgaard

http://cgi.ebay.com/1938-Japanese-Norwegian-Flags-Coat-of-Arms-SILK-GOLD_W0QQitemZ110091227922QQihZ001QQcategoryZ4080QQrdZ1QQcmdZViewItem

-------------------------------------------------
13. febr.

Fra: Gisle Rø

Svein Jarl torpedert 9. juni 1915

Denne torpederingen omtales bl.a. i Nordlands Avis 5.10.1915 i forbindelse med en tysk erstatning og bortforklaring. I tillegg omtales selve torpederingen i Nordlands Avis 18.6.1915, s.2. Her står det at Svein Jarl ble torpedert utenfor Longstone. Kaptein Randers og 4 mann ble berget. 12 mann oppgis som savnet. Salamon Alfred Hals, 30 år, var en av de 12 som mistet livet. Grunnen til min interesse er at min mormors halvsøster, Karen Marie Slenes f. 1891 i Ålesund, ble gift med Salamon Alfred Hals 10. januar 1913. Salamon Alfred Hals var født i Namsos i 1885 og bodde i Holstveiten 13 i Trondheim. Ekteskapet ble barnløst og Karen Hals døde ca 30 år gammel.

(Denne båten er omtalt nederst på siden min om Svein Jarl fra 2. verdenskrig)

-------------------------------------------------
12. febr.

Fra: Eystein Eggen

Sjømann går i land

Min avdøde svigerfar, John Karlsen fra Færøyene, må også ha seilt under krigen, i og med at han overvintret i Sør-Georgia og gikk i land i Skotland i 1941 og ble sersjant i det norske fallskjermjegerkompani og senere kaptein på landjorden. Karlsens foto er på: http://home.online.no/~uf-skog/index.cfm

mvh
Eystein Eggen

-------------------------------------------------
10. febr.

Fra: Korneliussen, Laila

Carlo Rikstad

Prøver å finne ut hvilke båter og rederier min "far" Carlo Rikstad var på under krigen 1940-1945.

Riksarkivet skulle ha det.

-------------------------------------------------
3. febr.

Fra: Tommy Albrigtsen

Hei

Du sier at du ikke kan gi svar på spørsmål om personer, men mulig du kan hjelpe meg videre.

Min bestefar var fyrbøter på s s Grängesberg. Han het Albrigt Albrigtsen. Vet du hvor jeg kan finne opplysninger om han ??

Vennlig hilsen
Tommy

Mulig Riksarkivet har noe.

-------------------------------------------------
29. jan.

Fra: Jim Nesset

Hei igjen

Har du noe info om Reidar Nesset i dine papirer?

mvh Jim Nesset

-------------------------------------------------
29. jan.

Fra: Jim Nesset

D/S Fagersten

Vet du om det er noen gjennlevende av de overlevende fra D/S Fagersten som kan fortelle meg noe mer?

mvh jim

-------------------------------------------------
29. jan.

Fra: Thorbjørn Hansen

Fiskebåten Arthur´s identitet

Ville svært gjerne om De kunne hjelpe med Shetlands / Leif Larsen´s "Arthur"s egentlige identitet og registrering. Hun ble rekvirert på Aalesundskanten - ble senket av egen besetning i forb med Operation Title / det mislykkede forsøket på å angripe Tirpitz med mini-ubåter - ble hevet igjen av tyskerne og brukt av SD under navnet Erpel. Kom hun mon tilbake til den opprinnelige eier efter krigen?

Beste hilsener - Thorbjørn Hansen

(Dette er et perfekt spørsmål for Ship Forum'et mitt)

-------------------------------------------------
28. jan.

Fra: Finn Angell Thorsen

M/T Havprins

Min svigerfar, Jacob Odd Haugland, still going 94 år) seilte under hele krigen på M/T Havprins (1939-1946). Han har snakket inn noe av sin historie på bånd. Finnes det noen av hans skipskamerater igjen, eller familie er jeg interessert i å komme i kontakt.

Hvis noen vil kontakte Finn, kan adressen hans skaffes via meg - se adressen nederst på denne siden. Her er forøvrig siden min om Havprins.

-------------------------------------------------
26. jan.

Fra: Jim Nesset

D/S Fagersten

Hei, har dere noe mer info om D/S Fagersten en det som står i listen - min bestefar var med der når den ble torpedert

mvh Jim Nesset

Jeg har bare det som står på siden om Fagersten - det Jim egentlig var ute etter er opplysninger om andre båter bestefaren seilte med, og det fås på Riksarkivet.

-------------------------------------------------
16. jan.

Fra: Roger Haugen

M/S Bjørkhaug

Hei på dere som er opptadd av krigshistorie og følgende av de som seilte ute under krigen. Jeg er kaptein på den nye Bjørkhaug som har seilet som reke tråler nå siden 2001 i rederiet Elling Arseth og Co so eide den gamle Bjørkhaug ein gang.
Vi ligger for tiden å bygger om til seismisk skip som skal opperere i Mexico gulfen ilag med flere fartøy. Den båten som idag heter Bjørkhaug ble opprinneleg bygd som Remøy og solgt til Elling Aarseth og Co som reketråler i 2001. Vi skal vere ferdig ombygget nå 10 feb. 2007 for avgang Mexico gulfen og Galveston Texas for montering av det tekniske utstyr.

Ellers så er jeg levende opptadd av all krigshistorie fra både den første og den andre verdenskrig. Prøver å få med meg alt som er av intresse angående den norske innsats og krigsseilere under krigene. Jeg må si att dei har gjordt ein god jobb som seilere og har min høyeste respekt for det dei har vert med på. Jeg prøver å få med meg hva navnet Bjørkhaug og rederiet Elling Aarseth og Co var av opprinnelse da jeg har vert i det rederiet siden 1988.

Mvh Roger H

-------------------------------------------------
8. jan.

Fra: Olve Walvik

Krigsseilere

Hei.

Jeg har i lenger tid letet etter informasjon om en som heter Einar Martin Valvik som seilte under 2. verdenskrig. Kan du gi meg noen tips om hvor jeg kan lete?

Vennlig hilsen
Olve Walvik

(Jeg har foreslått Riksarkivet).

-------------------------------------------------
7. jan.

Fra: Rolf Grøtjorden 3632 Uvdal

Havari

Søker etter noen som var med "Arthur Stove" Lorensens rederi, som nesten brakk i to utenfor kysten av Scotland den 27/11 1951. Hadde vert morro og fådt kontakt med noen av gutta igjen.

(Rolfs adresse kan skaffes via min kontakt-adresse nederst på denne siden).

-------------------------------------------------
2. jan.-2007

Fra: Marit & Tormod Gjertsen

Godt nyttår!

Godt nytt år Siri! Her på Sørlandet er det storm og regn, men det har ikke hindret oss i å kose oss i romjula. Vi håper du har hatt ei fantastisk jul med ditt første barnebarn! Ønsker deg og dine alt godt i det nye året. Håper vi sees når du kommer til Norge.
Hjertelig hilsen Tormod og barnebarn Marit.

(Les Tormod Gjertsens krigshistorie på denne siden).


  Hjem | Odd Conrad Holm | Hobbyer | Genealogi | Linker | Gjestebok | Søk